Efes UNESCO’yu hak ediyor

  • 0
  • 808
Yazı Boyutu:

Efes’in UNESCO DünyaMirası Listesi’ne girebilmesi için 5 yıl boyunca tüm planlama çalışmalarınıtamamlayan Selçuk Belediyesi şimdi Efes’in Kültür Bakanlığı tarafından UNESCODünya Mirası Listesi’ne adaylık başvurusunun yapılmasını bekliyor.

Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesine girebilmesi için Eylülayında UNESCO’ya ön başvurunun Şubat 2014’te ise resmi başvurunun yapılmasıgerekiyor. Öte yandan İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, 1Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasında yani 6 aylık sürede İzmir'deki tarihiören yeri ve müzeleri ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 1 milyon 271bin 818 oldu.  Bu turistlerin en çokziyaret ettiği ilk iki ören yerinin de Selçuk’ta olması dikkat çekti.  Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göreEfes Antik Kenti 779 bin 520 kişi ile en çok ziyaret edilen birinci, St. JeanKilisesi ise 144 bin 458 ziyaretçi ile ikinci oldu. Bu ziyaretçi sayısı ileKültür ve Turizm İl Müdürlüğü kasasına giren 5 milyon 202 bin 175 lirayagelirin 3 milyon 648 bin 410 lirası Efes Antik Kenti’ni ziyaret edenturistlerden geldi ve Efes yine en çok kazandıran ören yeri oldu.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, "Efes dünyahalklarının en çok merak ettiği ören yerlerinden biri. Bu anlamda her yılmilyonlarca insan tarafından ziyaret edilen Efes Antik Kenti’nin UNESCO DünyaMirası Listesi’ne girmeyi çoktan hak ettiğini düşünüyoruz. Biz belediye olarakbu konuyla ilgili olarak 5 yıldır çalışıyoruz. Üzerimize düşen her şeyi deyaptık. Şimdi Kültür Bakanlığı’nın Efes’i UNESCO’ya aday göstermesinibekliyoruz. İnanıyoruz ki 2014 Şubat ayı itibariyle Efes’in UNESCO Dünya MirasıListesi’ne girecek  ve UNESCO’nun Efes'insigortası olacak” dedi.

Dr. Görgün, Türk Tabipler Birliği, İzmir Tabip Odası, TürkCerrahi Derneği, Ege Bölgesi Cerrahi Derneği, Kolorektal Cerrahi Derneği,Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği, Türkiye Obezite Cerrahisi Derneği(TOSS), The European Association for Endoscopic Surgery (EAES),  International Federation for the Surgery ofObesity&Metabolic Disorders (IFSO) derneklerinin aktif üyesi. Ayrıca ÇeşmeOtelciler Birliği’nin (ÇEŞTOB) Lord Hotel işletmeci ortağı olarak üyesi. Evlive iki çocuklu olan Dr. Görgün'ün eşi Hematoloji Uzman Doktoru, oğlu bilgisayarmühendisi, kızı da mimardır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marmaris Festivali 2 mayıs'da başlıyor

Aynı sahneyi paylaştılar

EGİAD Kitap Kulübü’nde Cumhuriyet ve Atatürk Rüzgârı

İlber Ortaylı anısına duygusal buluşma

Halktan Biri'nin prömiyeri 22 Nisan’da

Edebiyatla dolu hafta sonu

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg