Efsane geri döndü

1958 yılında hizmete giren, 20 yıldır atıl durumda kaldıktan sonra Kaya Grubu'na geçmesinin ardından yenilenen İzmir'in simge otellerinden Atlas Otel, kapılarını açarak müşteri kabulüne başladı.  

  • 0
  • 6.451
Efsane geri döndü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 1958 yılında hizmete giren, 20 yıldır atıl durumda kaldıktan sonra Kaya Grubu'na geçmesinin ardından yenilenen İzmir'in simge otellerinden Atlas Otel, kapılarını açarak müşteri kabulüne başladı.  

Turizm duayenlerinden Muzaffer Tağıl işletmeciliğinde sektöre geri dönen Atlas Oteli, mimari özelliğinin yanı sıra, Devlet  büyüklerinden İsmet İnönü, Celal Bayar gibi isimleri ağırlamış olmasıyla anımsanıyor.

Restorasyon ve  dekorasyonuyla da dikkat çeken otelin her noktası aynı zamanda koleksiyoner de olan Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya’ya ait tablolar, antika seramikleri ve çok sayıda objelerle oteli adeta sanat galerisi havasında. Osmanlı dönemi itfaiyecilerinin tulumbası başta antika eserler göz kamaştırıyor.

“Bellboy”lukla başladığı mesleğinde tırnaklarıyla son 25 yılı Genel Müdürlük pozisyonunda, 41 yılı dolduran Tağıl, bu kez genel müdür değil, işletmeci olarak sektörde yer aldığını belirterek hedefinin çok kısa bir sürede Atlas Oteli hak ettiği noktaya getirmek olduğunu söyledi.

Meslektaşı oğlu Sezgin Tağıl ile birlikte çalışacaklarını ifade eden Turizm duayeni Tağıl, “İzmir’i kalbinde hissetmek ve yaşamak için; İzmirliler’in bile yenilenmiş mimari tasarımıyla, keyifli ve ferah odalarımızda, konaklama ayrıcalığını yaşamasını arzu ediyoruz. İzmir’de üç bulvar ve 10 yolun kesiştiği,  her gün 500 binden fazla insanın önünden geçtiği otelimizin hemen yanı başındaki ki Gazi Bulvarı tramvay istasyonu, Çankaya metro istasyonu ve otobüs durakları ile İzmir’in her yerine sadece bir adım uzağız. Otelimizde konaklayanlar İzmir’e hiç bu kadar yakın olmadıklarını fark edecek. İzmir’in en eski  ve en büyük açık pazarı tarihi Kemeraltı çarşısına ve şehrin en güzel gün batımının yaşandığı kordon boyu sahiline,  yürüme mesafesi yakınlığında olması da otelimizin ayrı bir özelliği” dedi.
Şehrin ilk banyo ve kaloriferli oteli olma özelliğini taşıyan Atlas Oteli, kendine özgü tarihi dokusuyla uyumlu, 5 aile odası, 5 single standart ve 30 standart olmak üzere toplam 50 odası, toplantı salonu bulunuyor.








 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

İzmir’de Turizm Teknolojileri Araştırma Merkezi kurmak istiyoruz

Arşiv