Ege’de canlı yayın ile kadavra kursu

  • 0
  • 1.027
Ege’de canlı yayın ile kadavra kursu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (E.Ü) Tıp Fakültesi  Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Onkoloji Birimi ev sahipliğini yaptığı ‘’Kadavra Kursu’’ Muhittin Erel Amfisinde gerçekleştirildi.

Kursun açılışında konuşan E.Ü Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Onkoloji Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Özsaran, “Türkiye’de ilk defa Jinekolojik Onkoloji dalında bir kadavra kursu yapılıyor. Kadavralar taze kadavralardır. Canlı dokuya en çok benzeyen ve en uygun kadavralardır. O yüzden cerrahi olarak ameliyatla yapılanın çok benzeri burada kadavra üzerinde göstermek mümkündür’’ dedi.

Jinekolojik Onkoloji alanında bilgiler veren Prof. Dr.Özsaran, kursun eğitim açısından çok önemli olduğunu belirtti Prof. Dr.Özsaran, “Jinekolojik Onkoloji kadın hastalıklarıyla ilgili kanserlerin ameliyatları ve tedavisi için çalışan bir bilim dalıdır. 3 yıla aşkın Türkiyede kadın doğum ihtisası üzerinde uzmanlık vermekteyiz. Böyle bir kurs eğitim açısından ülkemiz için çok yararlı olacak’’ dedi.

CANLI YAYIN YAPILACAK

Eğitime katılanlara canlı yayın yapılacağını belirten Prof.Dr. Özsaran, “Elimizde iki tane kadavra bulunmakta. Bunlar anatomi dalında açılacak. Önemli ameliyat adımları hasta üzerinde riskli olmayacak şekilde kadavra üstünde katılımcılara aktarılacak. Eğitime gelen 35 kişi bunu bizzat kadavra üzerinde görecek. Diğer katılımcılar ise canlı yayın ile kadavra salonundan Muhittin Erel Amfisine yayın yapılacak’’ diye konuştu. İZMİR(EgeAjans/ Kenan Yeşil)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv