Ege’de eğitim programı iyileştirme kurultayı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin eğitim programlarına ilişkin belirlenen sorunların giderilmesi ve program iyileştirilmesine yönelik Eğitim Programı İyileştirme Çevrim İçi Kurultayı düzenlendi.

  • 0
  • 966
Ege’de eğitim programı iyileştirme kurultayı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin eğitim programlarına ilişkin belirlenen sorunların giderilmesi ve program iyileştirilmesine yönelik Eğitim Programı İyileştirme Çevrim İçi Kurultayı düzenlendi. EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Çalışmaların, pandemi nedeniyle ortaya çıkan yeni koşullar içinde yürütülmesi belirli sınırlılıkları da beraberinde getiriyor. Ancak fakültemizin geçmiş deneyimi ve yapılan değerli çalışmalar bugün karşılaştığımız güçlük ve sınırlılıkları aşmakta en önemli dayanağımızı oluşturuyor” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Dekanlığı organizasyonunda, EÜTF’de eğitim gören öğrencilerin eğitim programlarına ilişkin belirlenen sorunların giderilmesi ve program iyileştirilmesine yönelik Eğitim Programı İyileştirme Çevrim İçi Kurultayı düzenlendi. EÜTF Eğitim Programını İyileştirme Komisyonu üyesi öğretim elemanlarının katıldığı kurultayda konuşan EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF’nin eğitim programını iyileştirme ve güçlendirme amacıyla kapsamlı ve sistematik bir çalışma yaptıklarına dikkat çekti. Kurumsal iç değerlendirme kapsamında, faaliyet raporları, öğretim üyeleri ve öğrencilerden alınan geri bildirimlerle yıllık raporlar dikkate alınarak yapılan çalışmalarda mezuniyet öncesi eğitim programında iyileştirmelerin yapılması gerektiğini belirlediklerini söyleyen Prof. Dr. Gürgün, uzmanlık eğitimine ilişkin de düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Pandemi nedeniyle yeni koşuların ortaya çıktığına da değinen Prof. Dr. Gürgün, “Fakültemizin geçmiş deneyimi ve yapılan değerli çalışmalar bugün karşılaştığımız güçlük ve sınırlılıkları aşmakta en önemli dayanağımızı oluşturuyor. Eğitim programımızın iyileştirilip güncel gereksinimlere göre güçlendirilmesi, fakültemizin tüm öğretim üyeleri, kurul ve komisyonlarının inançlı çabaları ve destekleriyle mümkün olacaktır” diye konuştu.

KOMİSYONLAR OLUŞTURULDU
Eğitim programının iyileştirilmesi amacıyla bilim araştırma eğitimi, ders yükünün azaltılması, olağandışı durumlara yönelik planlama ve uzmanlık eğitiminin iyileştirilmesi gibi konuların yer aldığı 9 komisyon oluşturuldu. Komisyon çalışmaları ve kurultayın sonuç bildirgesinde raporlanan öneriler doğrultusunda tıp fakültesinin ilgili kurul ve komisyonları çalışmalar başlatacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv