Ege’de Ekin 22’ye büyük alkış

  • 0
  • 920
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü Gösteri Topluluğu “Ekin 22” Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluştu.
Çeşitli yörelerden halk oyunlarını sahneleyen konservatuar öğrencileri halk kültür mirasını seyirciye aktardı. Ekin 22 geçen yıl sunulan Ekin 21’in çok beğeni toplaması sonucu, daha geniş kitlelere gösterilebilmek amacıyla buyıl yeniden sahneleniyor. Dört farklı anlayışla dört farklı bölüm olarak hazırlanan özgün program, yaşam gerçeğinden farklı kesitler içeren temaları, alışılmışın dışında bir sahne anlayışıyla işliyor.
Ekin-22, Anadolu’dan Balkanlara uzanan, geleneklerimizden ve şenliklerimizden örnekleri konu alan “Soma’da Düğün”, “Sal” , “Aç da Gel Kollarını” ve “Kalaycı” adlı bölümlerle yörelerimizin farklı kültürel özelliklerini vurgulayan çalışmaları içeriyor.
Her yıl seyircisiyle buluşan gösteri topluluğu bu yıl 22’nci kez izleyenlerini coşturdu. Büyük emeklerle hazırlanan gösteri çok beğenildi ve ayakta alkışlandı.İZMİR(Ege Ajans/ der Doğay-Mehmet Damar-Güler Kılıç)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv