Ege’de, hasta yakınlarından doktorlara moral kahvaltısı

  • 0
  • 532
Ege’de, hasta yakınlarından doktorlara moral kahvaltısı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı  Çocuk Nefroloji Bilim Dalı, Diyaliz ve Transplantasyon İzleme Ünitesi’nde tedavi gören hasta çocukların yakınları tarafından  doktor ve hemşirelere moral kahvaltısı verildi.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi   Prof. Dr. Sevgi Mir, hasta yakınlarının  nazik davranışlarının  kendilerini çok şaşırttığını ve aynı zamanda  çok mutlu ettiğini ifade etti.

Diyaliz hastası çocukların aileleri;  doktorların ve hemşirelerin kendileri ve çocukları için gösterdikleri özverileri için bayram dolayısıyla böyle bir kahvaltı organize ettiklerini belirten Prof. Dr. Mir, “Hasta ailelerinin böyle bir organizasyonu düzenlemek istemeleri, onlardan böyle bir talebin geldiğini bilmek bizi çok şaşırttı ve ayrıca çok mutlu etti. Bu davranış hasta yakınlarının duyarlılığının arttığını göstermektedir. Hasta yakınlarının doktorların moralini yüksek tutması, onları motive etmesi gerçekten gurur verici” dedi.

TUZSUZ EKMEK, TUZSUZ GIDA BULMAK ÇOK ZOR
Prof. Dr. Sevgi Mir, “Ege Üniversitesi Çocuk Nefroloji Diyaliz ve Transplantasyon İzleme Ünitesi  İzmir’de ruhsatlı çocuk diyaliz merkezlerinden birisidir. Buradaki makinaların bir çoğu  bağışlarla sağlandı. Hayırseverler bu konuda bize destek veriyor. Sağlık Bakanlığı’nın  diyet konusunda özellikle bazı hastalıklarla ilgili düzenlemeleri var. Örneğin çölyak hastalığı ile ilgili hastalara beslenme diyetlerinde destekleri oluyor. Ama kronik böbrek hastalarının beslenmeleri  ile ilgili;  yardımcı besin öğelerinin alınmaları konusunda destekleri olmuyor.  Kronik böbrek hastaları  Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulamalarından,  desteklerinden yararlanmaları gerekiyor. Beslenme konusunda kronik  böbrek hastalarına böyle bir desteğin ücretsiz verilmesi gerekiyor. İnsanların en büyük problemi bu oluyor. Diğer bir konu ise glütensiz diyet konusunda bugün çok büyük başarı sağlandı. Ticari olarak da büyük destek var ama kronik böbrek hastaları için  kullanılacak özel üretilmiş sıfır tuzsuz gıdalar maalesef ki yok.  Hasta yakınları  böbrek hastası olan çocuklarını  beslerken çok zorlanıyorlar. Mesela tuzsuz ekmek bulmak çok zor. Bizlere  bu noktada bir destek gerekiyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv