Ege’de “lisansüstü uyum eğitimi” heyecanı

  • 0
  • 596
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü2013-2014 eğitim öğretim yılı  “lisansüstü uyum eğitimi programı”Eczacılık Fakültesi konferans salonu’nda gerçekleştirildi.                

Doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen organizasyondaSağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Varol Pabuççuoğlu, “Lisansüstü eğitim,  öğrencilerin daha fazla inisiyatif aldığıeğitimdir. Sizleri bilgilendirip, danışmanlarınızla verimli bir iletişim ağıkurabilmeniz için bu programı hazırladık. Lisansüstü eğitimin kendine özgüzorlukları vardır” dedi.         

Yrd. Doç. Dr. Bintuğ Öztürk, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün eğitim ve öğretimolanakları ile öğrencilere sunulan fırsatlardan bahsetti. İzmir’i tanımayanöğrencilere şehrin ulaşım ağını ve sosyo-kültürel hayatını anlatan Yrd. Doç.Dr.  Öztürk, EXPO 2020’nin önemine vurgu yaptı.         

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sekreteri Melike Örk, Enstitünün vizyon ve misyonunu anlattı. Örk, “Enstitü bünyesinde toplam 57 anabilim dalında 111programda lisansüstü eğitim yapılıyor” dedi.             
Müdür Yardımcısı Doç. Dr. H.İbrahim Durak lisansüstü eğitim süreçleri hakkındabilgi verdi. Tez danışmanlarının görevi ve lisansüstü öğrencileri için bueğitimin  öneminden bahsetti. Öğrenme koşullarına değinen Doç.Dr.Durak,“Öğrenme bilişsel bir süreçtir. Lisans öğrencileri sınıflarda eğitim alıyor.Lisansüstü öğrencileri ise bireysel eğitim alıyor” diye konuştu.                   

Etkinlikte, Dr. Çiğdem Selli; burslar, destekler ve fırsatlar hakkında bilgiverdi. Dr. Selli sunumunda “TUBİTAK ve diğer kurumlardan nasıl destek ve bursalınıyor. Projeler nasıl değerlendiriliyor. Karşılaşılan fırsatları nasılkullanılıyor” sorularına cevap aradı.
İZMİR ( Ege Ajans/Çağrı POLAT – Erdem UYSAL – İbrahim DURMAZ )

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Arşiv