Ege'den Cumhuriyet Koşusu

  • 0
  • 1.047
Yazı Boyutu:

  
Ege Üniversitesi Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamındadüzenlenen“1.Egeli Cumhuriyet Koşusu veZihnimdekiler Atölye Çalışması” E.Ü Tören-Şölen Alanı’nda gerçekleştirildi.  Etkinliğe, E.Ü Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz,Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü ve Genel Sekreter Prof. Dr. M. Bülent Özkan dakatıldı.

“Zihnimdekiler”isimli atölye çalışmasında katılımcılar şapka boyayarak zihinlerindeki “Atatürkve Cumhuriyet” algısını resmettiler. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz‘ın başlattığıkoşuda erkekler kategorisinde Remzi Satıroğlu, bayanlar kategorisinde NameBurguç birinci oldu.

Bu yıl birincisidüzenlenen etkinliğin yarışma olmadığını belirten Ege Üniversitesi Kültür veSanat Hizmetleri Şube Müdürü Orhan Kozan,  “Avrasya Maratonu gibi yıllarca süreceketkinlik hedefliyoruz. Denize atılan taş gibi dalga dalga yayılıp önümüzdekiyıllarda katılımın daha çok olacağını bekliyoruz.” dedi. Etkinliği düzenleyenEge Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Mola ise; etkinliğe öğretimgörevlilerinin, öğrencilerin ve üniversite personelinin de katılabildiğini dilegetirdi. Salon etkinliklerinden kurtulup açık havayı değerlendirerek herkesinkaynaşmasının hedeflendiğini vurguladı.

 Koşu sonunda dereceye girenlere,ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü ve  Genel Sekreter Prof. Dr. M. Bülent Özkan  verdi. Etkinlik tüm katılımcıların topluhalde fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.
İzmir-(Ege Ajans/Cemile Dişli - Mehmet Aykut Özbaytar-Sedat Biricik- Ebru Düzgün)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Arşiv