Ege’den Hülya Koçyiğit’e “Türkiye’nin Uluslararası Gururu” ödülü

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’nde Sahne Etkinlikleri Açılış Töreni, Semiha Yankı, Hülya Koçyiğit, Hayko Cepkin, Zeynep Casalini, Ferman Akgül, Romanya’nın Eurovision 2006 dördüncüsü Mihai Traistariu, “Naz Makamı” Müzik Topluluğu ve öğretim üyelerinin katılımıyla Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

  • 0
  • 755
Ege’den Hülya Koçyiğit’e “Türkiye’nin Uluslararası Gururu” ödülü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’nde Sahne Etkinlikleri Açılış Töreni, Semiha Yankı, Hülya Koçyiğit, Hayko Cepkin, Zeynep Casalini, Ferman Akgül, Romanya’nın Eurovision 2006 dördüncüsü Mihai Traistariu, “Naz Makamı” Müzik Topluluğu ve öğretim üyelerinin katılımıyla Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. EgeArt Sanat Günleri Bilim ve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in sunumuyla başlayan törende ilk olarak “Naz Makamı” Müzik Topluluğu konser verdi.

Türkiye’yi Eurovision Şarkı Yarışmasında 1975 yılında ilk kez temsil eden Semiha Yankı “Seninle Bir Dakika” şarkısı ile sahneye çıktı. Ardından Hayko Cepkin, Zeynep Casalini, Ferman Akgül de kendi şarkılarını seslendirdi.  Eurovision Şarkı Yarışmasının hayatını değiştirdiğini belirten Mihai Traistariu, “Yarışmadan sonra 35 ülkede konserler verdim fakat Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Beni ağırladığınız için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Sevenleri ile olmaktan çok mutlu olduğunu vurgulayan Hülya Koçyiğit, “Biz sanatçılar sizlerin sevgisi, ilgisi ve varlığıyla var oluyoruz. Aldığım ödül ve takdir benim için çok değerli. Bizler üretmeye devam ediyoruz. Lütfen sinemaya gidin, sinema filmlerini sinema salonlarında izleyin. Onun tadı bambaşka oluyor. Çok güzel filmler üretiliyor ancak çok popüler olan filmler seyrediliyor. Bu filmler büyük başarılarla ülkemize dönüyor ama çok az yerli izleyici ile buluşuyorlar. Bu içimizde hep bir ukdedir. Bu tür filmleri genellikle festivallerde görme şansı elde ediyoruz. Ancak bu yıl Antalya Altın Protakal Film Festivali’nde ‘Ulusal Yarışma’ bölümü ne yazık ki kaldırıldı. Bu bizim içimizi acıttı. Buradan sesleniyorum, uluslararası yarışmalar yapılmalı ancak ulusal yarışmaya tekrar kavuşmak istiyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve Prof. Dr. Hakan Cevher törende Semiha Yankı, Hayko Cepkin, Zeynep Casalini, Ferman Akgül, Mihai Traistariu ve “Naz Makamı” Müzik Topluluğuna “Altın Kariyer” ödülünü verdi. Türkiye’nin ilk Uluslararası filminin başrol oyuncusu olan Hülya Koçyiğit’e ise onur ödülü olarak “Türkiye’nin Uluslararası Gururu” ödülü takdim edildi.
Yağmur Karadağ – Melis Karakuzulu
İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv