Ege genç piyanist Can Çakmur’u ağırladı

  • 0
  • 1.518
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 35.  Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamındaCan Çakmur “Piyano Resitali” sundu.

2010yılında Belçika’da düzenlenen uluslararası piyano yarışmasında finale kalan, sonrasındaise EPTA Belçika  (European PianoTeachers Association) Başkanı Prof. Dr. Diane Andersen tarafından ustalıksınıfına katılmak üzere davet edilen Can Çakmur, Ege Üniversitesi Yusuf Vardar  MÖTBE Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Çakmur,konserde Bach, Haydn, Liszt ve Prokofiev’in eserlerini seslendirdi.       

ERKEN YAŞTA BAŞLAYAN PİYANO AŞKI
5Aralık 1997 tarihinde Ankara’da doğan Çakmur, erken yaşlarda piyanoya başladı,2009 yılı sonrasında müzik ve piyona çalışmalarına ağırlık verdi. 2011 yılınınEkim ayında Roma’da düzenlenen 21. Uluslararası Roma Piyano Yarışmasında Akategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü. 2012 yılında EPTA- İtalyatarafından düzenlenen piyano yarışmasında tüm kategoriler içinde en yüksekpuanı alarak yarışmanın birinci ünvanını kazandı. 2012 yılının Kasım Haziranayında yapılan sınavda başarılı olarak Paris’te Schola Cantorum konservatuvarınakabul edildi. 2013 yılının Haziran ayında girdiği “Diplome Superior” sınavındajürinin verdiği en yüksek derece olan “ Tres Bien a I’Unanimite erFelicitations du Jury” derecesiyle diploma alarak ve 3 sınıf atlatılarak 2014yılında “ Diplome de Virtuosite” sınavına girmeye hak kazandı.

Roma’da düzenlenen 22. Uluslararası Roma Yarışmasında katıldığı A kategorisinde 96,2puan alarak “Mutlak Birincilik Ödülü” kazanan Can Çakmur, piyano çalışmalarını Belçika’da Prof. Dr. Diane Andersen,Türkiye’de Emre Şen, armoni, form bilgisi ve kontrpuan çalışmalarını ise LeylaMamedova Bekensir ile sürdürüyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Arşiv