Ege İİBF'de mezuniyet coşkusu

 Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE  Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

  • 0
  • 1.305
Ege İİBF'de mezuniyet coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE  Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İktisat Bölümü, İşletme Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 475 öğrenci çalışma hayatına uğurlandı.

Her bölümün ayrı ayrı diplomalarını aldığı İktisat Bölümü Mezuniyet Törenine;  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Asiye Özlem Önder, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayten Ayşen Kaya, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Deliktaş,  akademisyenler, öğrenciler ve aileleri  katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Asiye Özlem Önder, fakültenin 20. dönem mezunlarını  vermenin heyecanı içerisinde olduklarını belirterek “Yıllar boyunca büyük bir özveriyle gerçekleştirdiğiniz eğitim hayatınızın şu anda en önemli aşamasını tamamlamış bulunuyorsunuz. Size son olarak iki nasihatte bulunmanın da vazifelerimin arasında olduğunu düşünüyorum. Öncelikle sizleri en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan hocalarınız olarak bu kurumla olan bağınızı asla koparmamanızı arzu ediyoruz. Bizler burada mezuniyet sonrası kariyer planlarınızı çizerken, sizlerin her zaman en büyük destekçiniz olacağız. Kariyerinizle siz belirli noktaya geldiğinizde ise sizler bu sefer bu kurumdaki öğrenciler için birer ilham kaynağı ve onların önemli birer destekçisi olacaksınız”  diye konuştu.

“ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAKSINIZ”
 İktisat Bölümü Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Meneviş Uzbay Pirili piyano dinletisi  ile başlayan törenin açılışında  Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu’nun İktisat Bölümü 2016-2017 mezuniyet töreni mesajı okundu. Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu mesajında, “Ege Üniversitesi kültürü ile yoğrulmuş ve artık bu kültürün bir parçası olmuş olan sevgili öğrencilerimizin, öğretim ve eğitim hayatları boyunca elde ettikleri bilgi ve deneyim sayesinde meslek hayatlarında önemli işlere imza atacaklarına inanıyorum. Mezun olan öğrencilerimizin Ege Üniversiteli olma duygusunu hep yaşamalarını ve üniversitelerinden kopmamalarını temenni ediyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

“HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ”
 Prof.  Dr. Ayten Ayşen Kaya mezun öğrencileri ile acı tatlı, iyi kötü birçok anı biriktirdiğini söyledi. Prof. Dr. Kaya, “Bugünden itibaren önünüzde yepyeni bir kariyer yolu var. Kariyer yolu her zaman düz olmayacaktır. Birçok engelle karşılaşacaksınız, ancak vazgeçmeyin. Burada edindiğiniz bilgi ve deneyimlerin yolunuzu aydınlatmasını diliyorum. Biz hocalarınız olarak da her zaman sizin yanınızdayız. Önünüz de, yolunuz da hep açık olsun” dileklerinde bulundu.

 Konuşmaların ardından bölümde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Fakülte üçüncüsü ve İktisat Bölümü birincisi Yunus Emre Etyemez’e ödülünü Prof. Dr. Asiye Özlem Önder verdi.

 Mezun öğrenciler adına konuşan Yunus Emre Etyemez, “Birçoğumuzun üniversite hikayesi yakın zamanda son buluyor. Hani anlatılmaz yaşanır derler ya işte mezun olmak böyle bir şey. Çok güzel desem az, çok yorucuydu desem hafif, ne zaman başladık desem eski, nasıl biter desem duygusal olacak. Konuşmamı şu dilekle bitirmek istiyorum. Üniversite yılları tatlı bir anı olarak bizde kalırken daha zor ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında ve iş hayatında bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi. Tören öğrencilerin keplerini havaya atmalarıyla son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv