Ege İletişim yeni binasına kavuştu

  • 0
  • 670
Ege İletişim yeni binasına kavuştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ)  İletişim Fakültesi’nin 47 yıllık özlemi yeni derslik  binasının tamamlanması ile sona erdi. Yapımına 2012 yılında başlanan ve iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan İletişim Fakültesi Yeni Derslik  Binası eğitim ve öğretime  hazır.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Derslik  Binası’nın resmi açılış töreni  1 Eylül 2015 Salı günü saat 13.30’da gerçekleştirilecek. Açılış törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden akademisyenler ve öğrenciler katılacak.
Eğitim ve öğretim açısından daha kaliteli ve nitelikli bir ortamın sağlanmasına aracılık edecek olan yeni binanın içerisinde; 18 Derslik, 4 Lisansüstü Derslik, 3 Amfi,  1 Konferans Salonu, 1 Online Derslik,  2 Bilgisayar Laboratuvarı,  1 MAC Laboratuvarı, 2 Televizyon Stüdyosu,  2 Radyo Stüdyosu,  2 Siyah-Beyaz Fotoğraf Laboratuvarı,  2 Fotoğrafçılık Atölyesi, 1 Reklamcılık Atölyesi,  1 Haber Atölyesi,  1 Kurgu Atölyesi, 1 Dijital Görüntü İşleme Atölyesi, 1 Cep Sineması yer alıyor.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden; “Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz başta olmak üzere binamızın yapımında emeği geçen işçisinden memuruna, öğrencisinden öğretim üyesine kadar herkese teşekkür ediyorum. 47 yıldır olduğu gibi eğitim kadromuzla ve öğrencilerimizle birlikte yeni binamızda da birlikte üretmeninin ve paylaşmanın heyecanını yaşayacağız” diye konuştu.
 
EÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin temeli, 1968 yılında kurulan İzmir Karataş Özel Gazetecilik Yüksek Okulu’na dayanıyor. 1971′de, 25.8.1971 tarih ve 1472 sayılı yasa ile devletleştirilerek Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu adıyla İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’ne, 1979′da Basın Yayın Yüksek Okulu adıyla önce Hukuk Fakültesi’ne daha sonra da Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı yüksek okul olarak eğitim veren kurum, 1992 yılında bugünkü statüsüne kavuştu.

Gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık, radyo, televizyon ve sinema sektörüne nitelikli eleman yetiştirme amacına yönelik olarak eğitim veren İletişim Fakültesi İzmir ve Ege Bölgesi’nde tek olma özelliğini halen devam ettiriyor. Fakültede Gazetecilik, Radyo-Televizyon-Sinema ve Halkla İlişkiler-Tanıtım, Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık olmak üzere beş bölüm bulunuyor.

Öğrenciler, eğitimleri süresince, radyo-televizyon stüdyosu, kapalı devre radyo yayın ekipmanı, dijital ses ve görüntü montaj ünitesi, Ege Ajans Uygulama Merkezi, renkli ve siyah-beyaz fotoğraf stüdyosu, bilgisayar ve Internet laboratuvarında mesleki pratiklerini geliştirme imkânını bulabiliyor.
Fakülte bünyesindeki uygulama imkânlarının dışında, sektör ile gerçekleştirilen işbirliği projeleri de bu konuda önemli katkı sağlıyor. Üçüncü yılın sonunda tüm öğrencilerin katıldığı zorunlu staj uygulamasıyla sektörle olan bağın güçlendirilmesi de hedefleniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv