EGE-KOOP, 800 MUHTARA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

  • 0
  • 957
Yazı Boyutu:

EGE-KOOP, İzmir’deki tüm mahalle ve köy muhtarlarına kentsel dönüşümü anlattı. Kaya Thermal Otel’de gerçekleştirilen iftar yemeğinde bir araya gelen Menemen’den Torbalı’ya, Güzelbahçe’den Bornova’ya kadar 800’e yakın mahalle ve köy muhtarı, hem kentsel dönüşüm konusunda yaşadıkları kafa karışıklığını giderme imkanı buldu, hem de yaşadıkları sorun ve sıkıntıları paylaştı.
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Parti Meclis Üyesi ve EGE-KOOP Ankara Temsilcisi Faruk Demir, EGE-KOOP Onursal Genel Başkanı, Strateji ve Finans Danışmanı Burhan Özfatura, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın ve daha pek çok tanınan ismin de hazır bulunduğu yemekte EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a, baret ve çizme hediye eden muhtarlar, “ İzmirliler seni göreve çağırıyor” derken Aslan da, “ Hem toplumun hem de devletim temsilcisi muhtarlarımız yerel yönetimlerde çok daha etkin olmalıdır” karşılığını verdi. Aslan, ayrıca muhtarları heyecanlandıran bir projeyi de önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.
Gecede sözalan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, “ Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerekse İzmir Milletvekili olarak bizler EGE-KOOP’la irtibat içerisindeyiz. EGE-KOOP ile iyi bir model ortaya koyacağımıza yürekten inanıyoruz.” derken CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da, EGE-KOOP’a başarıları diledi.
 
Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde Bakanların projelerini örnek gösterip, kentsel dönüşüm için model olarak öne sürdüğü EGE-KOOP, sosyal sorumluluk kapsamında İzmir’deki yaklaşık 800 köy ve mahalle muhtarını bir araya getirerek, kentsel dönüşümü anlattı. Kaya Thermal Otel Kongre Merkezi’nde verilen iftar yemeğine AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Parti Meclis Üyesi ve EGE-KOOP Ankara Temsilcisi Faruk Demir, İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, EGE-KOOP Onursal Genel Başkanı, Strateji ve Finans Danışmanı Burhan Özfatura, Kadından Sorumlu eski Devlet Bakanı Işılay Saygın ve daha birçok tanınan isim de katıldı.
 
ASLAN: MUHTARLARI ÖNEMSİYORUM ÇÜNK܅
Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte davetlileri kapıda karşılayan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a muhtarlar yoğun ilgi gösterdi. Müftü Vekili İlyas Öztürk’ün duasıyla başlayan iftarın ardından kürsüye gelen Aslan, muhtarlık kurumuna duyduğu ilgi ve önemden bahsetti. Demokrasi’nin ilk alfabesi olan muhtarların, devletle yurttaş arasında köprü görevi gördüğünü belirten Aslan, “ Mahallesinin tüm sorunlarını bilen, buna hakim olan muhtarlarımız kentsel dönüşüm sürecinde de etkin şekilde görev almalıdır. Aksi halde o projenin başarıya ulaşma şansı yoktur. Ege-Koop’un uygulayacağı tüm projelerde muhtarlarımız ön planda yeralacaklar” dedi.
 
“KENTSEL DÖNÜŞÜM İZMİR’İN SON ŞANSI…”
Kentsel dönüşümün, kentsel yenilemede İzmir’in son şansı olduğunu, muhtarların yörelerindeki halka bunun bir rant paylaşımı olmadığını mutlaka anlatması gerektiğini kaydeden Aslan, “ Adı konmamış bir “Kentsel Dönüşüm” operasyonunu 1984 yılından bu yana, yaklaşık 30 yıldır başarıyla gerçekleştiriyoruz. Ege-Koop’un Çiğli, Menemen, Seyrek, Ulukent, Güzelbahçe, Urla, Ayrancılar, Buca, Karşıyaka, Bayraklı’daki müstakil ve çok katlı projeleri; İzmir’in görünümünü güzelleştirmiş, estetik bir özellik kazandırmıştır. Ege-Koop olarak tüm birikimini İzmir ve İzmirliler için kullanmak üzere “Kentsel Dönüşüm Ofisi” oluşturduk. İzmir’de 315 bin konut “Kentsel Dönüşüm”e muhtaçtır. Çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve bu konutların yer aldığı bölgelerde modern, yaşanabilir, yeşil çevre dokusuyla örülü projeleri uygulamaya koymak için Ege-Koop; teknik ekibiyle, şimdiden fizibilite çalışmalarına başlamıştır. Ve bu kapsamda Karabağlar Belediyesi ile yaptığımız işbirliği sayesinde kazmayı yıl sonuna kadar vurmayı planlıyoruz. Karabağlar’da yapacağımız dönüşüm uygulaması ile hem İzmir hem de Türkiye çapında bir model oluşturacağız” diye konuştu.
 
“EGE-KOOP’UN KAR ETME GİBİ BİR DERDİ YOK…”
“EGE-KOOP’un işleyişini tam olarak bilmeyenlere bir kez daha ifade etmek istiyorum ki, Ege-Koop kesinlikle kar amaçlı ticari bir kuruluş değildir.” sözleriyle konuşmasını sürdüren Aslan, daha sonra şöyle devam etti: “ Yani; Ege-Koop bir inşaat firması değildir. Ege-Koop her yerde söylediğim gibi bolca üreten hakça paylaşan bir kurumdur. Çünkü Ege-Koop’un yaratanı halk yaşatanı da halktır. Bu yüzden her konuda, her platformda çok rahat her şeyi söylüyorum. Bu nedenle, benim söylediğim her şey halkın menfaati ve çıkarınadır. Sizlere sunduğumuz ‘Kentsel Dönüşüm’ kitapçığında, neyin doğru, neyin yanlış olduğu, yasanın amacı, felsefesi, uygulamada dikkat edilecek hususlar açıklıkla belirtilmiştir. Uygulanabilir ‘Kentsel Dönüşüm’, yerinde yapılmalı, uzlaşmaya dayanmalı, borçlandırmasız olmalı, kendi kendini finanse etmeli, insan, çevre odaklı ve estetik özellik taşımalıdır. Kentsel Dönüşüm herkesin kendisine göre yorum yapıp uygulayacağı bir proje değildir, tecrübe, bilgi, birikim, uygulama dirayeti gerektirir.  Belli bölgeler ele alınarak her türlü analizi yapıldıktan sonra o bölge halkının isteklerine cevap vermelidir. Vatandaşlarımızı doğduğu, büyüdüğü yerlerinden etmeden, yerleşime uygun olmayan bölgeleri, bütüncül bir planlamayla kent dokusuna daha uygun, depreme dayanıklı, yaşanabilir alanlar yaratarak, vatandaşların huzur içerisinde yaşamalarını sağlayacak mekanlar oluşturmak arzusu içindeyiz.”
 
“İZMİRLİ SENİ GÖREVE ÇAĞIRIYOR…”
Konuşmasının ardından Aslan’a taktim ettikleri çiçeklerle teşekkür eden İzmirli muhtarlar adına bir de baret ve çizmeden oluşan hediye veren Bayraklı Alparslan Mahallesi Muhtarı İbrahim Varol, “ Bu hediyelerin anlamı şudur: Artık sizi İzmir’in lideri olarak görmek istiyoruz. Bugüne kadar görev yapmış tüm Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz ve artık değişim istiyoruz. Artık İzmir ve İzmirliler sizi göreve bekliyor.”  ifadelerini kullandı.
 
CHP’Lİ ÇIRAY: EGE-KOOP’U KUTLUYORUM…
Gece de AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ile CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da birer konuşma yaptı. Bir süre önce muhtarların yetkilerinin Valiliklere devrine ilişkin hem TBMM Başkanlığı’na hem de Başbakan’a bir soru önergesi verdiğini bunun iki gün önce cevaplandığını belirten Çıray, “ Maalesef baştan savma bir cevap verilmiş. Geciştirilmiş. Bu da belli ediyor ki, AKP iktidarı, muhtarlık müessesesini ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Yetki devri bunun ilk adımıdır.” dedi. Tırmanan terör olayları nedeniyle hükümeti de eleştiren Çıray, EGE-KOOP’u da başarılarından dolayı kutladı.
 
AK PARTİLİ ŞENGÜL: EGE-KOOP İLE İYİ BİR MODEL OLUŞTURACAĞIZ…
AKP’li Şengül de, kentsel dönüşüm uygulamaları hakkında muhtarları bilgilendirdi. Şengül, kentsel dönüşümü sadece Bakanlığın yapmayacağını, belediyelerin, özel sektörün ve kooperatiflerin de işin içinde olduğunu vurgulayarak, “ İşte size EGE-KOOP. Bugüne kadar yaptıkları ortada. İnşallah EGE-KOOP, bu başarısını kentsel dönüşüm uygulamalarında daha etkin şekilde sürdürecektir. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerekse İzmir Milletvekili olarak bizler EGE-KOOP’la irtibat içerisindeyiz. EGE-KOOP ile iyi bir model ortaya koyacağımıza yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. EGE-KOOP’un bugüne kadar gerçekleştirdiği 11 kent dönüşüm uygulaması hakkında bilgilerin verildiği gecede EGE-KOOP Kentsel Dönüşüm Ofisi’nce hazırlanan “EGE-KOOP ve Kentsel Dönüşüm” isimli bilgilendirme kitapçığının da dağıtımı yapıldı.
 
MUHTARLARI HEYECANLANDIRAN PROJE…
Gece de muhtarları heyecanlandıran bir projeden de bahseden EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ayrıntı vermediği projeyi önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağını belirtti. Aslan, “ Ege-Koop Proje Merkezi’nin hazırladığı; içeriğiyle sosyal açıdan örnek olacak ve bütün muhtarlarımızı içine alan, muhtarlarımıza maddi-manevi önemli imkanlar sağlayacak, üretici ve tüketiciyi çok yakından ilgilendiren ve on binlerce kişiye iş imkanı yaratacak çok önemli bir projemizi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Üzerinde çalıştığımız proje ile muhtarlarımızın, esnafın, üreticinin ve tüketicinin desteklenmesi esas alınmaktadır. Ege-Koop’un her etkinliğinde ve her projesinde muhtarlarımızın yer alması; temel hedefimiz olacaktır.”  dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’a kalite tescili

İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Arşiv