Ege-Koop’a rekor talep

  • 0
  • 470
Yazı Boyutu:

Ege-Koop, vatandaşların yoğun taleplerine kayıtsızkalmayarak, kentsel dönüşüm projelerini blok bazında da gerçekleştirme kararıaldı. Birçok ilçeden sayısız talep aldıklarını açıklayan Ege-Koop Genel BaşkanıHüseyin Aslan, " Bizzat evlerine, arsalarına dair belgeleri getiripofisimize bırakıyorlar. Kentin her noktasında, blok bazında da dönüşüme girmemiziiçeren taleplerle baş edemez hale geldik. Biz de vatandaşlarımızı mağdur etmemek ve bize duyulan bu güveni boşaçıkarmamak için ön talep toplamaya başladık" dedi.

 

İzmir’in en zor bölgelerinde insan odaklı, çevreci vebütüncül yaklaşımla, deprem ve diğer doğal afetlere karşı dayanıklı konutlarürettiklerini ve aslında adı konmamış birer kentsel dönüşüme imza attıklarınıvurgulayan Aslan, " Maalesef İzmir’de konutların yüzde 60’ı afet riskialtında ve kentsel dönüşüm riskiyle de karşı karşıya.  Yoğun talep üzerine bundan böyle kentin hernoktasında dönüşüm uygulamaları gerçekleştireceğiz" dedi.

 

ISRARIN NEDENİ EGE-KOOP’A DUYULAN ‘GÜVEN’
Ege-Koop'a sonsuz bir güven duyulduğunu, bunun bugündenyarına değil 30 yıllık birikimle elde edildiğini vurgulayan Aslan, "Ege-Koop eşittir güven söyleminde dost, düşman herkes hemfikirdir. Güven zorinşa edilir sözünü eyleme dönüştürmeyi başarmış bir kuruluşuz. Zaten sayısıztalep ve ısrarın başlıca nedeni de bu güvendir.  Zaten dönüşümün en önemli ayağını da güvenoluşturuyor. Bu yüzden Buca, Karabağlar, Bayraklı ve Karşıyaka'dan sayısız vatandaşımızbizzat kendileri gelerek ve binaları ile ilgili evrakları da hiçbir tereddütyaşamaksızın ilgili ofisimize bırakarak, dönüşümü Ege-Koop ile istediklerinisöylüyorlar. Kafaları karışık, bilgi kirliliği had safhada, fırsatçılardanbunalmış durumdalar. Dolayısıyla bize duyulan bu güveni ve beklentiyikarşılıksız bırakmak, insana ve kente hizmet anlayışımızla ve sosyal sorumlulukfelsefemizle bağdaşmazdı" şeklinde konuştu.

 

RANT VATANDAŞLARIMIZIN OLACAK
Aslan, İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda en zengin deneyimeve yetkin, teknik kadroya sahip kuruluşun Ege-Koop olduğunu da dile getirerek, "Tecrübemizle ve vizyon sahibi teknik kadromuzla blok bazında dönüşüm için öntalepleri almaya başladık. Bu süreçte temel politikamız, vatandaşlarımızınzarara uğramamaları ve oluşabilecek kentsel gelir artışının yine hak sahibivatandaşlarımıza adil bir biçimde paylaştırılması ve sağlıklı bir konutta yaşamgüvencesinin sağlanması olacak" ifadelerini kullandı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Arşiv