Ege-Koop ile VESTA PROJE COMPANY imzası

“Ege Koop Ege Ticaret Merkezi” projesinin başta İRAN, AZERBEYCAN, TÜRKMENİSTAN ülkelerinde olmak üzere tüm dünyada tanıtım ve satışının yapılabilmesi için Ege-Koop ile Azerbeycan’ın köklü şirketi “VESTA PROJE COMPANY” ile anlaşma imzalandı.

  • 0
  • 621
Ege-Koop ile VESTA PROJE COMPANY imzası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Ege Koop Ege Ticaret Merkezi” projesinin başta İRAN, AZERBEYCAN, TÜRKMENİSTAN ülkelerinde olmak üzere tüm dünyada tanıtım ve satışının yapılabilmesi için Ege-Koop ile Azerbeycan’ın köklü şirketi “VESTA PROJE COMPANY” ile anlaşma imzalandı.
 
Dünyanın gözü “EGE-KOOP EGE TİCARET MERKEZİ”nde olacak 
Ege-Koop tarafından Menderes'te hayata geçirilecek 1 milyon metrekarelik “KENTSEL SERVİS ALANI”, “imarlı” arazinin ilk etapta 350 bin metrekarelik kısmına 200, 400, 800 metrekare ve üzerinde kurulacak olan “EGE KOOP EGE TİCARET MERKEZİ”, uluslararası sanayi bölgesi olacak. Şehir içinde sıkışan ve yer darlığı nedeniyle büyüyemeyen, otopark, ulaşım gibi nedenlerle gelişemeyen iş yerlerini dünya pazarına çıkaracak olan merkez, henüz inşaatına bile başlamadan yurtdışında büyük ilgi görüyor.
 
Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2018 yılında İmar Kanuna “KENTSEL SERVİS ALANI” kavramını ilave ettiğini ve böylece şehir içinde sıkışan iş yerlerinin, kentsel dönüşüm planları kapsamında kent dışına taşınmasına olanak sağlandığını hatırlatarak, Türkiye'de ilk kez Ege Koop'un bunu hayata geçireceğini söyledi. Aslan “İzmir'in merkezinde üretim yapan iş yerleri kendini geliştiremiyor. Çoğu apartman altında ve mahalle arasında kaldı. Otopark sorunu, trafik de bu iş yerlerinin en büyük engeli. Ege Ticaret Merkezi ile artık apartman altında hiçbir iş yeri kalmayacak, bu rekabette farklılık gösteren iş yerleri tüm dünyaca tanınacak” dedi.
 
Konut fiyatına ‘kazançlı iş yeri’ 
Başta mobilya sektörü olmak üzere antrepo, gümrükleme,modern teknolojiye uygun ağaç işleri, imalat, depolama, satış faaliyetlerinde bulunan firmalar, yerli–yabancı kurumsal firmalar, bayilik ve şubeleri, ticari ürün, işletme, depo, teşhir ve satış yerleri olmak üzere daha bir çok ticarethanenin bu alana aktarılacağını belirten Aslan “Yüksek teknoloji kullanarak katma değerli mal ve hizmet üreten, yurtiçi ve yurtdışında satış yapan tüm firmaları aynı çatı altında toplayacağız” dedi. Aslan, merkezde esnafların aileleri ile vakit geçirebilecekleri birçok sosyal donatı alanı da olacağını söyleyerek “Yani İzmir’de 2+1, 3+1 konut fiyatına, kazançlı bir işyerine sahip olacaksınız” diye konuştu.
 
Projeye tam destek 
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ZEKERİYA MUTLU ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı SALAHADDİN HÜNÜ, Ege-Koop Ticaret Merkezi projesine her türlü desteği vereceklerini ifade etti. HÜNÜ, esnafa kullandırılan “işyeri edindirme kredisi”nin de bu proje kapsamında Esnaf Kefalet Kooperatifi tarafından kullandırılması ile ilgili çalışmaların başlayacağını söyledi. Ayrıca; proje başladıktan sonra Halk Bankası’yla da esnafa uygun koşullarda kredi verilmesi ile ilgili görüşmeler çok olumlu geçiyor.
 
“Bu fırsat kaçmaz” 
Projeye şimdiden yurtdışından ilgi olduğunu vurgulayan Aslan, bunun yönetilmesi için 50 yıldır faaliyet gösteren Azerbeycan merkezli alanında uzman “VESTA PROJE COMPANY” ile anlaşma yaptıklarını söyledi. Vesta'nın İran, Azerbaycan ve Türkmenistan başta olmak üzere dünya genelinde Ege Ticaret Merkezi'nin tanıtım ve satışını gerçekleştireceğini belirten Aslan, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyen yatırımcılar özellikle büyük ilgi gösteriyor. Bu nedenle İzmirlilerin elini çabuk tutması gerekiyor. Avantajlar ortada. Bu fırsatı kaçırmayın" diye konuştu.
 
Merkezi konum 
Türkiye’nin ilk kentsel iş alanı olan proje, Menderes’te hayat bulacak. Ege Ticaret Merkezi, İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi’nin bitişiğinde, havaalanına 20 km, çevre yoluna 12 km, Tekeli İZBAN İstasyonu’na 3 km mesafedeki konumuyla İzmir’in ticaretteki kalbi olacak. Ege Ticaret Merkezi’nin her bakımdan avantajlı yeni nesil organize sanayi bölgesi olduğunu söyleyen Aslan “Esnaflar her türlü ihtiyaçlarını burada karşılayabilecekler, üretime ek olarak teşhir, satış hatta ihracat da yapılabilecek” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv