Ege'nin iki yakası bu konserde buluştu

  • 0
  • 779
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi önemli bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı. Ülkemizdeki en iyi flüt ustalarından Hürkan Ayvazoğlu ile Yunanistan’da Atina Devlet Konservatuarı daimi sanatçısı piyanist Frixos Mortzos “Suyun İki Yanı” ismiyle konser verdi. Türk ve Yunan ezgilerinin de seslendirildiği gecede sanatçıların performansı izleyenlerden büyük alkış topladı.
 
İlk müzik eğitimini babası flütist İsmail Ayvazoğlu’ndan alan Hürkan Ayvazoğlu, öğrenimini sürdürürken sınavı kazanarak TRT’ye girdi. Daha sonra İzmir Devlet Opera ve Balesi’ne atanan sanatçı yurt içi ve yurt dışında pek çok konsere çıktı. Halen İzmir Devlet Opera ve Bale Orkestrası üyesi olan sanatçı aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Eğitim Fakültesi’nde flüt ve oda müziği öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
 
Yunanistan’ın Samos adasında dünyaya gelen Frixos Mortzos ise, ilk müzik derslerini Yunanlı besteci büyükbabası D. Visvardis’ten alarak başladı. Eğitimini Almanya’da tamamlayan sanatçı Avrupa ve Asya’da pek çok konsere çıktı.
İki sanatçının konserinde klasik eserlerin müziğin ritmiyle buluşup insanlara yaşattığı anlamlı güzellikler yaşandı. Gecede müzikle buluşan dostluk, anlayış, hoşgörü ortamı duygusal anların da yaşanmasını sağladı. Salonu dolduran izleyiciler konser sonunda sanatçıları uzun süre alkışlayarak onlara teşekkür etti.   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv