Ege Üniversitesi Fen Fakültesi 800 mezununu coşkuyla uğurladı

  • 0
  • 1.203
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi 800 mezununu coşkuyla uğurladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi 50. dönem mezuniyettöreni Kapalı Spor Salonu’nda coşkuyla kutlandı. Törende 800 mezun diplomasınıaldı. Törene Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nadide Kazancı, öğretim elemanları ve aileler katıldı.

 

EÜ Fen Fakültesi’nin 50. dönem mezunlarının töreni tümizleyenlere duygusal anlar yaşattı. Kürsüye “Ege Marşı” ile çıkan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. NadideKazancı, “Tüm dünyada yeni iş olanakları, yeni meslekler,  farklı araştırmalar sizi bekliyor. Ailelerinizin;sabırla, umutla, gözyaşı ve emekle işledikleri, siz çocukları için tümbeklentileri kendi ayaklarınızın üstünde durmanız. Onlar sizden daha gururlu,daha heyecanlı. Bugün ailelerinin sıcaklığını duyamayan çocuklarımızın aileleribiziz, sizsiniz. Unutmayın asla yalnız değilsiniz” diye konuştu.

 Prof. Dr. Kazancıkonuşmasına ailelerin önemini vurgulayan dizelere başlayınca, konuşma yoğunsevgi gösterisi ile yer yer kesildi. Annem ve babam şarkılarıyla desteklenmişşiirsel sunumu sonunda diplomaların gerçek sahibinin onlara emek veren anne vebabalar olduğunu söylediği anda konfeti yağmuruna tutulan velilerinşaşkınlıkları bir anda yoğun duygusal tepkilere ve gözyaşlarına neden oldu.Salonda mezunların, velileri ayakta alkışlaması anne babaların onlara karşılıkvermesi duygusal anlar yaşattı.

Daha sonra; Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesini anlatan dizeleri okuyan gençler;  vatanın bütünlüğü, milletin birliği konusundadaima el ele, gönül gönüle olacakları, çağdaşlığa giden yolun bir bayrak yarışıolduğunu, daima çalışmak ve ileri bakmakla üstlerine düşen görevi yapacakları konusundaand içip yemin ettiler.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  “Bugün hem mutlu hem hüzünlü bir günübirlikte yaşıyoruz. Genç arkadaşlarımız için çok önemli bir gün. Bugüne ulaşmakiçin çok emek verdiler, bu yolculuklarında başarılar diliyorum. Bundan sonrakimücadelelerinde de daha başarılı olacaklarına, Büyük Atatürk’ün izindeolacaklarına inancımız tamdır. Onlara emek veren değerli hocalarımıza dateşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Fen Fakültemiz 50. Yılını kutluyor. EgeÜniversitesi’nin de gelecek yıl 60. Yılını birlikte kutlayacağız. BizBornova’mızın bütün alanlarının üniversite kampüsü gibi kullanılmasınıistiyoruz. Genç arkadaşlarımızın bugüne gelmesinde başarılı olmasında emeğigeçen ailelerimiz en büyük teşekkürü hak ediyor” diyerek mezunlara yenihayatlarında başarılar diledi.

Lazer gösterileri, ışık oyunlarının yanı sıra lazerleyapılan önce ege haritasında el ele tutuşan gençlerin tüm Türkiye’yeyayıldığını sembolize eden Türkiye haritasının sınırlarında el ele tutuşmalarıizleyenlerin yoğun alkış ve sevgi gösterileriyle karşılık buldu. Birliktesöylenen marşlar bugüne kadar olmamış bir coşkuyu vurgularken törende  Eܒnün kuruluşunun 60. yılına vurgu yapıldı.

Fen Fakültesi’nde derece yapanlar matematik bölümündençıktı. Fakülte birincisi Melike Aydoğan, ikinci Döndü Ayhan, üçüncü ise Selinyazar oldu.

Tribünde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri oluşturan gençlerprogramı ‘Türkiyem Türkiyem Cennetim’ parçasını birlikte söyleyerek birfestival havasında tamamlarken, bölümlerin diplomalarını almaları ve keplerinhavaya atılması sonrasında oyun havaları ile mezuniyet töreni coşkulu şekildesona erdi.
İZMİR(Ege Ajans/ Cenk Haliskaranfil - Özlem Men - Utku Ali Gerçek)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv