Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Binasındagerçekleştirilen Protokolü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi adına Dekan Prof. Dr.Kamil Kumanlıoğlu, Tokyo ÜniversitesiYaşam Bilimleri Fakültesi adına Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ken Furuya imzaladı.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan öğretimelemanları ve öğrenciler ile Tokyo Üniversitesi Yaşam Bilimleri Fakültesindegörevli öğretim elemanları ve öğrenciler, bu değişim programı kapsamındakarşılıklı eğitim veya görev alabilecekler. Daha sonra değişim programına EgeÜniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin dahil edilmesi planlanıyor. Program üniversite geneline yayılmayı hedefliyor.
Protokol törenine, Tokyo Üniversitesi Yaşam BilimleriFakültesi Dekanı Prof. Dr. Ken Furuyaya, Prof. Dr. YoshitsuguMatsumoto ve Yrd. Prof. Dr. Chizu Sanjoba eşlik ederken Ege Üniversitesi heyetinde ise Dekan Prof. Dr. Kumanlıoğluile birlikte Dekan Yardımcısı Prof. Dr.Ahmet Aydın, Prof. Dr. A. Yüksel Gürüz ve Prof. Dr. Yusuf Özbel yer aldı.
DAHA BÜYÜK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ
Daha önce üç Türk profesörün Japonyaya gelerek birliktearaştırmalar yaptıklarını açıklayan Dekan Prof. Dr. Furuya, Onların oradangüzel anılarla ayrılmış olmasından dolayı mutluyum. Uzun süredir birlikte çalışıyoruz. Pek çokşeyi birlikte yaptık. Bu imza ile birlikteliğimizi resmi olarak tescilediyoruz dedi.
Dekan Prof. Dr. Kumanlıoğlu ise, 15 senedir birlikteprojeler geliştiriyoruz. Aldığımız projelerin boyutu da gittikçe büyümeyebaşladı. Bu nedenle böyle bir antlaşmaya ihtiyaç duyuldu. Bundan sonra da dahabüyük projelerde birlikte yer alacağızdedi.
Protokol töreni öncesi Türk heyeti misafirlerineAtatürk portreli bir porselen hediye ederken; Japon Heyeti ise özel bir ağaçtan üretilmiş geleneksel küçük bir sandıkhediye etti.










