Ege Üniversitesi’nin ikinci rektör adayı Prof.Dr. Akın Olgun

  • 0
  • 818
Ege Üniversitesi’nin  ikinci rektör adayı Prof.Dr. Akın Olgun
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi’nin gelecek dönem için ikinci adaylık açıklamasını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Akın Olgun yaptı.
Prof.Dr. Olgun  Ege Üniversitesi’ne 1976 yılında öğrenci olarak başladığını hatırlatarak, “Aradan geçen 40 yıllık süreçte , akademik ve idari her aşamada  görev alarak, ilk günkü heyecanla ara vermeden günümüze kadar devam ettim” dedi.Prof.Dr. Olgun, “Bu süreçte kazanmış olduğu deneyimlerini ,yine Ege Üniversitesi’nin hizmetine sunmak istediğini belirtti.

“AKADEMİSYENLERİMİZE BİR NEFES OLMAK İSTİYORUM”
Prof.Dr.Akın Olgun şu açıklamayı yaptı :
“ Üniversitemizin dinamik ve değişime açık büyük potansiyelini; evrensel ilkeler ve yerel gerçekler doğrultusunda geliştirmek, akademik başarımızın mimarı akademisyenlerimize zorlu ve yorucu yolculuklarında bir nefes olabilmek, idari personelimizin huzurlu ve güvenli çalışma ortamlarının devamını sağlamak, geleceğimizin güvencesi olan öğrencilerimizin mevcut olanaklarını daha da geliştirmek öncelikli hedeflerimdir. Bu hedeflere ulaşmadaki en büyük güvencem, üniversitemin her birimindeki deneyimli kadroları oluşturan siz değerli çalışma arkadaşlarımın olmasıdır.”
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Olgun,bu günlere ortak akılla geldiğini vurgulayarak, “Bugünkü seviyemizden,şeffaf ve katılımcı  yönetim anlayışı ile daha da ileriye gideceğimize inanıyorum.Bu düşüncelerimle sizin ve ailenizin yeni yılını kutlar,2016 yılının hepimize barış ortamı içinde sağlık,mutluluk ve başarı  getirmesini dilerim” diye  konuştu.

Prof.Dr.Olgun’un Almanya’da hazırladığı “ Türkiye’de Zeytinyağı Sektörünün Yapısal Analizi ve İhracat Kapasitesi” başlıklı araştırması Justus Liebig Üniversitesinde ve diğer üniversitelerde kaynak kitap olarak kullanılıyor.
Alman Tarım  Birliği  “International DLG-Preiz”ödülü sahibi Prof.Dr. Olgun’un çok sayıda  kitap ve bilimsel makalesi mevcut.Prof.Dr.Olgun,Müge Olgun’la evli ve Gizem ve İrem isimlerinde iki kızı var.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Belgesel sinemanın dijital dönüşümü

2 bin saat iyilik

Fotoğrafçılığın püf noktaları “genç gözlerle” ele alındı

Yükseköğretimin Oscar’ı İzmir Ekonomi’de

Bedia Akartürk kulakların pasını sildi

“Doğu Türkistan’da Asimilasyon ve Soykırım” anlatıldı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg