Ege Üniversitesi Özbekistan ile ilişkilerini güçlendiriyor

Yeni dönemde uluslararasılaşma çalışmalarına hız veren Ege Üniversitesi, özellikle Özbekistan yükseköğretim kurumları ile önemli iş birliklerine imza atmaya devam ediyor.

  • 0
  • 271
Ege Üniversitesi Özbekistan ile ilişkilerini güçlendiriyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeni dönemde uluslararasılaşma çalışmalarına hız veren Ege Üniversitesi, özellikle Özbekistan yükseköğretim kurumları ile önemli iş birliklerine imza atmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çeşme Turizm Fakültesi ve Özbekistan Team Üniversitesi iş birliğinde; Özbekistan’da gerçekleşen “6. Uluslararası Gen Weeks” programı kapsamında bir sempozyum düzenlendi. Çevrimiçi düzenlenen sempozyuma EÜ İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, Team University Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Erdoğan Ekiz ile alanında uzman akademisyenler katıldı. Sempozyum, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş’ın organizatörlüğünde gerçekleşti.

“Girişimciliğin yaygınlaşması için çaba gösteriyoruz”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Girişimcilik; ülkelerin ekonomik, politik, sosyal ve kültürel gelişimlerinde büyük önem taşıyan bir konudur. Tüm dünyada girişimciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için başta üniversiteler olmak üzere birçok kurum ve kuruluş özel bir çaba göstermektedir. Turizm sektörü de bu alanda önemli bir yer tutmaktadır. Turizm girişimciliği ve destinasyon iletişimi bir destinasyonun gelişmesini sağlamak amacıyla, turizm kaynaklarının turistlerin talepleri doğrultusunda kullanılmasını amaçlayan; risk, yatırım, yenilik, rekabet, üretkenlik gibi unsurların vasıtasıyla gerçekleştirilen bir değer yaratma sürecidir. Bu anlamda Türkiye – Özbekistan ortak akademik üretkenliğine katkı koyan bu panele katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, gerçekleşmesinde emeği geçen ve katılım gösteren tüm taraflara teşekkür ediyor ve verimli ortak çalışmalarımızın devamını diliyorum” dedi.

EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan , “Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonu kapsamında İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesinin ortaklaşa yaptığı bu toplantının önemli konular ve konuklarla çok değerli bir toplantı olduğuna inanıyorum. Başarılı bir sempozyum diliyorum” diye konuştu.

Özbekistan Team University Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Erdoğan Ekiz ise Ege Üniversitesi İletişim, Çeşme Turizm ve Sağlık Bilimleri fakülteleri ile ortak çalışma yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken Ege ve Team üniversiteleri arasında iş birliklerinin artacağını belirtti.

Etkinlik kapsamında EÜ İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Lale B. Aka, turizm sektöründe destinasyon iletişimi, eğilimler, destinasyon iletişim stratejileri ve karşılaşılan zorluklar üzerine sunumunu yaptı.
İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv