Ege Üniversitesi Sporda Da Zirveye Oynayacak

Türkiye’nin bilim, sağlık ve kültür alanlarında örnek kurumlarından Ege Üniversitesi, bu başarısını şimdi de sporda göstermeye hazırlanıyor.

  • 0
  • 409
Ege Üniversitesi Sporda Da Zirveye Oynayacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin bilim, sağlık ve kültür alanlarında örnek kurumlarından Ege Üniversitesi, bu başarısını şimdi de sporda göstermeye hazırlanıyor.
Ege Üniversitesi uzun yıllar yüzme dalında yakaladığı başarısını diğer branşlarda da göstermek için kulüp yapısında yenilenmeye gidecek.
Sportmen kişiliğiyle dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak göreve gelmesinin ardından Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübünün yeniden yapılandırılması için çalışma başlattı. 

Kampüste spor etkinliklerine yeni bir ivme kazandıran ve lisanslı futbolcu olarak yeşil sahalara dönen Rektör Prof. Dr. Budak, ‘‘Öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve emeklilerimizin sporun çeşitli dallarında aktif olmalarını istiyoruz. Bu amaçla spor tesislerimizin eksikliklerinin giderilmesi ve yenilenmesi için gerekli çalışmaları başlattık. Ayrıca 1957 yılında kurulan ve aktif olarak faaliyet gösteren Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübümüz yüzme dalında Türkiye çapında önemli başarılara imza atıyor. Bu başarımızı diğer spor dallarında da göstermek için kulübümüzü yapılandıracağız. Kulübümüzün yeniden yapılandırılması ile futbol, basketbol, voleybol, tenis, okçuluk, jimnastik, Amerikan futbolu, master takımlarımız ile üniversitemiz kültürünü en iyi şekilde sergileyen sporcular yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Takımlarımızın amatör liglerde mücadele etmesini ve Ege Üniversitesi ruhunu sporda da göstermesini arzu ediyoruz’’ diye konuştu.

“Sağlıklı bir yaşam için ömür boyu spor" temasıyla yola çıktıklarını belirten Prof. Dr. Budak, ‘‘ Kulübümüzde belli bir yaşa gelmiş bireylerimizi spora teşvik amacıyla,  sağlık ve doğa yürüyüşleri düzenleyerek salonlarımızda bu amaçlı çeşitli sportif faaliyetleri de sunacağız. Kulübümüz çatısı altında hastalıklardan uzak zinde bir hayat konusunda üniversitemiz bireylerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz’’ dedi.                                                           
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv