“Ege Üniversitesi, Sporun Her Dalına Destek Veriyor”

Ülkemizde yeterince önem verilmeyen spor dallarından  birisi de kadın futbolu. Kadınların bu konuda da erkeklerden arda kalır yanları olmadıklarını gösterdikleri bir spor dalı olmasına rağmen medya organlarında yeterince yer bulmadığı için fazla bilinmiyor.

  • 0
  • 460
“Ege Üniversitesi, Sporun Her Dalına Destek Veriyor”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ülkemizde yeterince önem verilmeyen spor dallarından  birisi de kadın futbolu. Kadınların bu konuda da erkeklerden arda kalır yanları olmadıklarını gösterdikleri bir spor dalı olmasına rağmen medya organlarında yeterince yer bulmadığı için fazla bilinmiyor. Sporun birçok alanında öncü olan Ege Üniversitesi,  kadın futbolu konusunda da ulusal ve uluslararası başarıla imza atıyor.

Ege Üniversitesi Kadın Futsal Takımı Teknik Direktörü ve Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Muzaffer Katipoğlu,  ülkemizde kadın futbolunu ve kadın futbolunun gelişimi için yapılabilecekleri anlattı.

Kadın futbolunun gelişimi için her şeyi federasyondan beklemenin yanlış olduğunu söyleyen Katipoğlu, “Büyük kulüplerin de bu konuda destek olması gerekiyor. Ancak bu güne kadar destek olmadılar. Bugün Türkiye Kadınlar Futsal Liginde büyük dediğimiz kulüplerden sadece Beşiktaş’ın takımı var” dedi.

 Maddi imkânsızlıkların kadın futbolcuları zorladığını belirten Katipoğlu, “Futbola yönelen genç kızlarımıza, kadınlarımıza baktığımızda daha çok ekonomik durumu iyi olmayan ailelerden gelen çocuklar olduğunu görüyoruz. Kazançları da çok yüksek değil. Bu branşı sevdikleri için spor yaşantılarını sürdürmeye çalışıyorlar ancak bir gelecek görmüyorlar” diye konuştu.

“Ege, Kadın Futsal Ligi’nde söz sahibi”
Türkiye’de Erkek Futsal Milli Takımının olduğunu ancak Kadın Futsal Milli Takımının kurulmadığını söyleyen Katipoğlu, “Hızlı bir şekilde Kadın Futsal Milli Takımı oluşturulması gerekiyor. Federasyonun düzenlemiş olduğu Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası var ama yeterli değil. Ege Üniversitesi olarak öğrencilere sporun her dalında destek veriyoruz. 2005 yılından bu yana kadın futsal liginde söz sahibiyiz. Bir Avrupa üçüncülüğü, iki Avrupa dördüncülüğümüz var. Öncelikli amacımız öğrencilerimizin futsal sayesinde değişik şehirlere seyahat etmesini, sosyalleşmesini, verimli bir üniversite hayatı geçirip kültürel gelişimlerini pekiştirmelerini sağlamak” diye konuştu.

Üniversite takımlarına sponsorların desteğinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Katipoğlu, “Üniversite Sporları Federasyonu elinden geleni yapıyor. Ama bir üniversite yurtdışındaki bir turnuvaya gitme hakkı kazanmışsa bu giderleri Üniversite Spor Federasyonu karşılamıyor. Gidecek olan üniversite kendi masraflarını kendi karşılamak durumunda kalıyor. Ancak hemen hemen hiçbir üniversite bu masrafları karşılayamaz. Biz sponsorun desteğiyle gidiyoruz. Bu yıl Avrupa Şampiyonası Portekiz’de yapılacak. Rektörümüz bu konuda yardımcı olacağını söyledi ve gerekli girişimlerde bulundu. Ege Üniversitesi olarak bu yıl Portekiz’deki şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum” dedi.
Fehim Serçe İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv