Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Su Ürünleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

  • 0
  • 878
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Su Ürünleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 31’inci dönem mezunlarını düzenlenen görkemli bir törenle sektöre uğurladı. 30 öğrencinin kep attığı törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Metin, İzmir Gıda Tarım ve    Hayvancılık İl Müdürü   Ahmet Güldal, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Sunlu, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
Mezun olan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Cengiz Metin, “ Mezun öğrencilerin hepsi artık benim meslektaşım oldular. Çok çetin bir yola giriyorsunuz. Mesleğiniz üretim.  Üretmek zorundasınız.  Türkiye’de deniz tarımının gelişmesinde bu fakültenin çok emeği vardır.  Globalleşen dünya da aldığınız bu bayrağı mutlaka çok yükseklere taşımanız gerekiyor. Sizleri yetiştiren hocalarınıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MESLEKTEKİ BAŞARILARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’’
Su ürünleri fakültelerinin durumundan bahseden Prof. Dr. Sunlu, “ Ülkemizde 18 tane su ürünleri fakültesi var. Ama maalesef bunlardan sadece 6’sı aktif olarak çalışıyor. Bundan beş yıl önce bu fakülteye talep oldukça düşüktü. Ama bugün hayli yoğun bir ilgi var. Ben bu fakültenin ikinci mezunuyum. Burada bulunan arkadaşlarımızda 31’inci dönem mezunları. Onları tebrik ediyorum artık meslektaşız.  Yeni mezunların bu meslekte meydana getirecekleri  başarılar bizim için çok önemli” diye konuştu.

“KARAMSAR DEĞİLİZ’’
Su Ürünleri Fakültesi’ni birinci olarak tamamlayan Serenay Nur Yapıcı ise,  “Değerli ailelerimiz; karamsar değiliz bilakis iyimseriz. Sizin sayenizde Atatürk Türkiye’sinin parlak geleceğine inancımız tamdır. Ege Üniversiteli olarak sizlere hitap etmekten büyük sevinç yaşamaktayım’’ dedi.

Yoğun bir katılımın gözlendiği tören, öğrencilerin müzik eşliğinde kep atmaları ile sona erdi.
Ulaş Yıldırım Taner Enginer Mehmet Köse İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv