Ege Üniversitesi Teknoparkı Büyüyor!

Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan ve Türkiye’nin yüzde yüz üniversite sermayeli tek teknoparkı Ege Teknopark, kapasitesini arttırıyor.

  • 0
  • 4.308
Ege Üniversitesi Teknoparkı Büyüyor!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan ve Türkiye’nin yüzde yüz üniversite sermayeli tek teknoparkı Ege Teknopark, kapasitesini arttırıyor. Ege Üniversitesi’nin TGB-1 alanı için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı ödenek talebi kabul edildi.

Ege Teknopark’ın Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) -2 alanında bulunan İnci Binası ve Mercan Konteyner Park ile EÜ EBİLTEM TTO binalarına ek olarak Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan TGB-1 alanında yeni bir Teknopark alanının faaliyete geçirilmesi planlanıyor.
 
Ege Bölgesinde ve İzmir’de tüm sanayicilerler işbirliği içerisinde olduklarını ve çalışmalarını bu yönde gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Akademisyenlerimizi sanayi firmalarıyla bir araya getiriyoruz. Akademik potansiyelimizi sanayicilerle daha hareketli bir hale getirerek bu hareketliliğin bir ürüne dönüşmesi  anlamında da ikinci Teknopark’a ihtiyacımız vardı. Küçük bir silikon vadisi olarak nitelendirilecek olan bu bölgeyi kısa sürede hizmete açmayı düşünüyoruz. Ege Üniversitesi olarak bilimin, sanayinin ve teknolojinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin, 2023 vizyonu doğrultusunda koymuş olduğu hedefler dikkate alarak bu hedeflere üniversitemizin ciddi katkılar sunacağını düşünüyorum. Rektörlük ve yönetim olarak da bu anlayışımızı bu yönde sürdürmeye devam edeceğiz’’ dedi.
 
EGE TEKNOPARKTA DOLULUK ORANI YÜZDE 98
Ege Üniversitesi Teknopark alanının yüzde 98 oranında dolduğunu ifade eden  Rektör Prof.Dr. Budak, “Özel sektör ve öğretim üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ikinci Teknopark projemizi hazırladık. Bu anlamda da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız  Dr. Faruk Özlü ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü olarak yaptığımız görüşmeler sonucunda ikinci Teknopark’ın tüm finansmanının karşılanması boyutunda destek sözü aldık. Bu destek sözümüzü hukuki anlamda da gerçekleştirmek için yazışmalara başladık. Kısa süre içerisinde de Bakanımızı, Temel Bilimler ve aynı zamanda Teknopark’ın ikinci bölgesinin kurulacağı alanı yerinde göstermek üzere üniversitemizde ağırlayacağız. Bu ziyaret sırasında Bakanımızı, Teknopark’taki firmalarla bir araya da getireceğiz’’ diye konuştu. 
 
ÜNİVERSİTENİN ARAŞTIRMA POLİTİKALARI KAPSAMINDA ÇALIŞACAK
Ege Teknopark’ın  her geçen gün gelişen  yapısı ve firmalardan gelen talepler doğrultusunda 2018 yılı içerisinde  yeni bir teknopark alanının daha faaliyete geçirilmesi talebi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  tarafından desteklendi. EÜ Rektörü ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necdet Budak’ın geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşme sonrasında Ege Teknopark bünyesinde kurulacak yeni tesisler için ilk adımlar atıldı.  
Ege Teknoparkın‘‘Yaşam Bilimleri ve Sağlık Tematik Teknoparkı’’na ek olarak faaliyete geçecek yeni alanlarda da özellikle Ege Üniversitesi araştırma politikaları kapsamında çalışmalar yürütülmesi planlanıyor.
Ege Teknopark TGB-1 ve TGB-2 alanlarında yapılması planlanan yeni binalar ve mevcut binaların yenilenmesi için bir masterplan ve çerçeve tasarımı çalışması hazırlandı. Ege Teknopark bünyesinde 21’i kuluçka merkezindeki start-up’lar olmak üzere Ar-Ge projelerini yürüten toplam 67 firma bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv