Ege Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor

Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavında herhangi bir puan türünde 180 puan alarak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) başvuru yapan 953 bin 280 üniversite adayı için tercih dönemi başlıyor.

  • 0
  • 981
Ege Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’de 2 milyon 255 bin 386 adayın başvurduğu Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavında herhangi bir puan türünde 180 puan alarak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) başvuru yapan 953 bin 280 üniversite adayı için tercih dönemi başlıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi sitesinde yaptığı bir duyuru ile 26 Temmuz-2 Ağustos olan başvuru tarihlerinin 29 Temmuz- 3 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Adayların üniversite seçimlerinde şehirlerin gelişmişlik dereceleri ön planda yer alıyor. Metropollerde yer alan üniversitelerin sağladığı staj imkânları, kültürel ve sosyal faaliyetler, akademik kadrolardaki yetkinlik derecesi ile çift ana dal ve yan dal imkânları cazibe unsurları olarak görülüyor.

EGE ÜNİVERSİTESİ CAZİBE MERKEZİ
Gelişmişlik düzeyi ve tarihi çekiciliği ile Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olan İzmir, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu illerden. Şehirde 150 bini aşkın öğrenci sayısı Tunceli, Kilis, Bayburt ve Ardahan gibi illerin nüfusunu geçiyor. Eğitim ve kültürün merkezlerinden biri olan Ege Üniversitesi, bölgede bünyesinde 60 bini aşkın öğrenciyi barındıran üniversite olarak yer alıyor.
 
60 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ
Bornova’da  kurulan üniversitede; 9 enstitü, 15 fakülte, 6 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, rektörlüğe bağlı 5 bölüm ve 34 uygulama araştırma merkezi bulunuyor. Üniversitenin bünyesinde 2015 yılına ilişkin son açıklamalara göre 64 bin 381 öğrenci ve 3173 öğretim elemanı yer alıyor. Üniversitede 60’dan fazla öğrenci topluluğu faaliyet gösteriyor.
Ege Üniversitesi yerleşkesinde modern bir kütüphane, kapalı ve açık  yüzme havuzu, kapalı spor salonu, futbol, basketbol, spor tesisleri, sergi salonu ve 750 kişi kapasiteli kültür merkezi, Öğrenci Köyü, kafeteryalar, öğrenci çarşısı gibi hizmet olanakları bulunuyor.
 
DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA
2015 yılında yapılan bir araştırmada dünyadaki en iyi bin üniversite içerisinde Boğaziçi Üniversitesi’ni de geride bırakarak 779’uncu olan Ege Üniversitesi, Türkiye sıralamasında 6’ncı oldu.
Ege Üniversitesi’nin sağladığı olanaklarla birlikte, yeni üniversite adayları için tercih kolaylığı sağlamak amacıyla internet üzerinden hizmete açtığı bir sitesi de mevcut: //tercihrobotu.ege.edu.tr/
İZMİR (Ege Ajans- Eyüp Yaşar, Yelda Tekin)
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv