Ege Üniversitesinde “Yük” sanatseverlerle buluştu

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde “İma/Implıcatıon” sergileri devam ediyor.

  • 0
  • 487
Ege Üniversitesinde “Yük” sanatseverlerle buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde “İma/Implıcatıon” sergileri devam ediyor. Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü işbirliğinde, İsveç Enstitüsü’nün desteklediği “Kimlik ve Toplumsal Cinsiyet” konularına odaklanan  “İMA/IMPLICATION” projesi kapsamında “Yük” isimli sergi sanatseverlerle buluştu.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Galerisinde gerçekleşen açılışta EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi öğrencisi Eda Danyeli’nin eserine yer verildi. Sergiye, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender,  akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Eda Danyeli, “Çalışmada kimlik konusunu ele alıyoruz. Ben de toplumsal baskıların kimliğe etkisini anlatmak istedim. Bireyin toplumda yabancılaşması, yalnızlaşması ve bu baskıların gitgide ona bir yük haline gelmesi.  Ben aslında izleyiciye bu yükü bırakmalı mı yoksa bu yükle beraber mi o sınırları, tabuları yıkmalı, aşmalı.  Bunu sorgulatmak istiyorum” dedi.

Etkinliğin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, “Bu sergiler bir süredir var. Her öğrenci grup etkinliğini bireysel performanslar olarak iki günde bir değiştirerek, kendi konseptlerine uygun yeni bir bağlamda düzenleme yapıyorlar. Bu gerekçeyle her iki günde bir, dinamik bir süreçte sergilerimizin açılışını yapıyoruz” dedi.
Denizhan Şaşmaz- İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv