Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi İzmir Sanat’a konuk

  • 0
  • 1.321
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat,  2 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 20.00'de ''Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi''ni ağırlayacak.
Kemanda Hakan Özaytekin ve Tolga Akın, viyolada Alp Gültekin, viyolonselde Arzu Gök, kontrabasta Bülent Oral ve perküsyonda Ali Çetir’den oluşan Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi, konserde, pop ve rock müziğinin beğenilen eserlerine yer verecek.
 
Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi;  Alp Gültekin tarafından kurulan ve 1996 yılından bu yana, düzenli konserlerle geniş bir repertuara sahip olan topluluk, çalışmalarına yeni eserler ile devam etmektedir. Klasik, Barok, Romantik ve çağdaş dönem eserleri ile yaptıkları konserler ile büyük beğeni kazanan EGE Yaylı Çalgılar beşlisi bazı eserlerinde ilk seslendirilişlerini gerçekleştirmiştir. Boccherini'nin "Stabat Mater" orjinal versiyonu, Dvorak'in valsi gibi... 2008'den bu yana repertuvarlarına pop-rock ve caz dünyasının ünlülerinin unutulmayan parçalarını (Alp Gultekin'in yaylı çalgılar ve perküsyon için yaptığı düzenlemeleriyle) katan topluluk, yepyeni bir boyutta yoluna devam etmektedir. Bu alanda ilk konserini İzmir Sanatta "The Beatles" konseri ile başlatan beşli, görülen ilgi üzerine Queen ve Abba ile konserlerine devam etmişlerdir. Sting, E.Presley, J.Denver, Armstrong, Sinatra, Beatles, Abba, Queen, ELP, The Who’nun parçalarından oluşan pop rock ve caz müziği eserleri olarak repertuvarlarında 135 parça bulunmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv