İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Merve Alaca 1. Enternasyonal Ege Yemek Yarışmasında profesyonel aşçıların arasından Kereviz Yatağında Etli Arapsaçı ile sıyrıldı ve ikinci oldu.
İzmir Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Merve Alacanın Türkiye Aşçılar Federasyonu ve İzmir Aşçılar Derneği öncülüğünde düzenlenen 1. Enternasyonal Ege Yemek Yarışmasında Kereviz Yatağında Etli Arapsaçı yemeği ile kazandığı ikincilik başarısıyla yine gururlandı. Bugüne kadar bir öğrencisi Türkiye Güzeli seçilen, bir öğrencisi Avrupa-Asya Karate Şampiyonası üçüncüsü olan, bir öğrencisi de TÜBİTAK ve Turgutreis Belediyesi işbirliğiyle 1inci Turgutreis Estetik, Çevresel ve İşlevsel Deniz Aracı Tasarım Yarışmasında ikinci olan İzmir Üniversitesi, öğrencilerinin bireysel başarıları ile yine çıtasını yükseltti.
Gümüş madalya mutluluğu
Öğrencilerinin başarıları ile gururlandıklarını belirten Rektör Erciyeş, Öğrencilerimizin akademik başarıları kadar sosyal alanlardaki bireysel başarıları da göğsümüzü kabartıyor. Üniversitemizin adını çeşitli platformlarda başarı ile temsil eden öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz diyerek Alacaya teşekkür etti ve çeşitli hediyeler ile kendisini ödüllendirdi.
Üniversiteler arası birinci
MYO Müdür Yardımcısı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Öğr. Gör. Turgay Bucak eşliğinde Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeşi ziyaret eden Merve Alaca, İzmir Üniversitesinin kendisine verdiği destek için teşekkür etti ve gelecek yarışmalardan yine madalya ile dönmek istediğini söyledi. Yarışmanın kendisine büyük katkıları olduğunu belirten Alaca, Yarışma sayesinde Federasyon yetkililerinin yanı sıra birbirinden ünlü aşçılar ile tanışma fırsatı buldum. Otellerde halen görev yapan profesyonel aşçıların yanı sıra aralarında üniversitelerin Aşçılık bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin de bulunduğu 90 yarışmacının arasında ikinci olmak hedeflerimi yükseltti dedi.
Jürideki tek akademisyen
Alacanın başarısının yanı sıra Öğr. Gör Bucak da, takımlar kategorisinde galibiyeti belirleyen jüride yer alan tek akademisyen oldu. Bucak, Meslek liselerinin Yiyecek İçecek Bölümü mezunlarının yanı sıra üniversitelerin Aşçılık Bölümü öğrencileri ve en önemlisi profesyonel aşçıların arasından ikincilik ile podyumda yer almanın haklı gururunu yaşadık dedi. Bir diğer öğrencisi Işıl Dağlıoğlunun da Ekşili Patlıcan isimli yemeği ile yarışmaya katıldığını hatırlatan Bucak, her yıl bu gibi organizasyonlarda daha fazla ekip veya öğrenci ile katılacaklarını dile getirdi. Bucak, bunun ilk sınavını da Ocak ayında yapılacak IV. Uluslararası Altın Kep Yarışmasında vereceklerini sözlerine ekledi.





