EgeArt ile İzmir sanata doyacak

  • 0
  • 742
EgeArt  ile İzmir sanata doyacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kuruluşunun 60. yılında, nüfusu, eğitim öğretim ve idari kadroları, fiziki ortamı ve olanaklarıyla bir kent büyüklüğüne erişmiş olan Ege Üniversitesi 4.kuşak üniversite anlayışıyla birikimlerini eğitim, bilim üretimi, araştırma, kültür, sanat, spor alanlarındaki proje, etkinlik ve başarılarıyla ortaya koymaya; bu birikimi, bir yandan faydalı pratik sonuçlara, bir yandan bilgi, kültür ve sanat içerikli değerlere dönüştürerek toplum yaşamına katkıda bulunmaya devam ediyor.

6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri 4-13 Aralık tarihleri arasında İzmir’de Atatürk Kültür Merkezi’nde kapılarını açıyor. İzmir'in "EFFE Kalite Markalı" sanat festivali, 32 ülkenin seçkin festivalleri arasına girmesini sağlayan zengin içeriği ve nitelikli etkinlikleriyle Cuma günü saat 11 :00'da AKM'de yapılacak törenle altıncı kez başlıyor.

EgeArt Sanat Günleri, İzmir’in değişik semtlerinde bulunan bir çok sanat merkezi ve galeride, bazısı açık alanlarda gerçekleştirilen Çalıştay, etkinlik ve sergileriyle, sayısı 10 binlerle ifade edilen öğrenci ve personelin yanı sıra her kesimi ile bütün halkı sanat ortak paydasında bir araya getiriyor.
EgeArt Sanat Günleri kapsamında 512 ulusal sanatçı, 26 farklı ülke sanatçısı, 24 üniversite, 2 panel, 35 sunum, 2 çalıştay, 4 konser, 3 film gösterimi yer alıyor. Toplam 2007 eser sergilenecek ve bu etkinlikler İzmir'in seçkin 17 kültür ve sanat merkezinde yapılacak.

Bu yılki onur ödülü modern Türk heykelinin önde gelen temsilcilerinden Seyhun Topuz'a heykel sanatına katkıları nedeniyle verilecek. Ustaya Saygı bölümünde Azade Köker, Balkan Naci İslimyeli, Bingül Başarır, Füsun Onur, Genco Gülan, Hale Tenger, Koray Ariş ve Murat Morova, Yaşayan Anıt Sanatçılar Bölümünde de Atilla Atar, Aylfer Karamani, Can Göknil, Cuma Ocaklı, İbrahim Balaban, Osman Dinç, Özdemir Altan ve Süleyman Saim Tekcan hatırlanacak. 5 Aralık Cumartesi günü saat 20.30'da İzmir AKM'de Anjelika Akbar ve Hakan Aysev'in "Mutlu Aşk Şarkıları" konseri var. 7 Aralık saat 20.OO'de Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde "Belconta Akşamı" olacak. 9 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.OO'de Büyükşehir Belediyesi Aya Voukla Kilisesi "Duo Vollmond"un romantik konserine ev sahipliği yapacak.

EgeArt'ın tek modern dans gösterisi 11 Aralık Cuma akşamı AKM'de. Yönetmen ve koreograf Fırat Neziroğlu'nun "Myrtha-Bir Giselle Hikayesi" adlı koreografisi saat 20.30'da sahnelenecek. Etkinlik kapsamındaki üç film gösterisi de AKM'de yapılacak. 7 Aralık saat 15.00 ve 13 Aralık saat 14.00'de "İz Sürücü-Stalker" adlı film gösterilecek. 12 Aralık saat 13.00'te  Caner Erzincan'ın "Yeni Dünya" adlı filmi var. Aynı gün saat 15.00'da Fırat Sayıcı'nın moderatörlüğünde Caner Erzincanlı'nın söyleşisi izlenebilir. Programda yer alan iki panelin ilki 10 Aralık saat 14.00'de AKM'de. "Sanatın Toplumsal İlişkileri" konulu panele Prof. Hüsnü Dokak, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve Prof. Mümtaz Demirkalp katılıyor. "Araştırmacıların Gözü ile Mimar Sinan" konulu panel 11 Aralık Cuma günü aynı saatte ve aynı yerde yapılacak.

EgeArt, Sarkis Zabunyan’ı   bir sergide sanatseverlerle  buluşturuyor. Ege Üniversitesi’nin 60. yıl anısına 60. yıl anı heykel yarışması; “Dinamik Algı” temalı Genç Sanat Yarışması; Türkiye genelindeki İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültelerinde lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik “Farkında Olmak Ve Hoş Görmek” temalı kısa film yarışması; öğrencilerin EgeArt Sanat Günlerini konu edineceği, etkinliklerin estetik bakış açısıyla belgelenmesini sağlama amaçlı EgeArt Video Maraton Yarışması; birbirleriyle ve öğrencileriyle baskı portfolyolarını değiştirip ortak bir köprü kurmayı hedefleyen uluslararası sanatçıların belirlediği Oradan Buraya (Köprüler) temalı çalıştay ve sergisi; Şükran Tümer’in “Ege’nin Mitolojik Tanrı Ve Tanrıçaları”  başlıklı Kağıt Çalıştayı Sergisi, Jane İngram Allen’in  “Dünya’da Kağıt Yapımı-Bölge Haritaları” başlıklı Kağıt Çalıştayı Sergisi; bu sanat aktivitelerinin teorik-akademik tümleyicisi özelliğinde “Yeni Dünya Düzeninden Yeni Dünya Sanatına” ve “Sanatın Toplumsal İlişkileri” konulu panel ve söyleşiler, EgeArt’ın yoğun ve heyecan verici etkinliklerinden bazıları.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv