Egeli belediyelere “EXPO” çağrısı

  • 0
  • 1.095
Yazı Boyutu:

Ege Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen toplantıda, sadece İzmir’e değil tüm Ege’ye yeni kazanımlar getireceği vurgulanarak EXPO 2020 için destek çağrısı yapıldı.
 
Ege Belediyeler Birliği, üye belediyelere yönelik eğitim toplantısı düzenledi. Türkiye Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla Kuşadası’nda gerçekleşen toplantıda İzmir’in EXPO 2020 adaylığı ile “Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı” ve “Kentsel Dönüşüm” uygulamaları tartışıldı.
Toplantıya Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Recep Şahin, Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan, Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Yusuf Ali Karaman ile Ege Bölgesi’ndeki 56 farklı il, ilçe ve belde belediyesinden yaklaşık 300 kişi katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Yusuf Ali Karaman, yeni yasayla Ege Bölgesi’ndeki büyükşehir belediyesi sayısının 6’ya yükseldiğini hatırlattı. Karaman, kentsel dönüşüm yasası kapsamında belediyelere daha fazla yetki ve sorumluluk verecek yasal düzenlemelerin yapılmasının önemine de değindi.
Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Recep Şahin, “Hayatta her konunun ucu belediyelere dokunuyor. Belediyeler, işin merkezinde, hizmetin tam odağında. Büyükşehir kanun tasarısı önemli değişiklikler getirecek. Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanmadan bu toplantının gerçekleştirilmesi oldukça faydalı” diye konuştu.
 
Bir Türkiye projesi
EXPO Genel Sekreterliği uzmanlarından Serkan Gümüş, Ege Bölgesi’ndeki belediyelere yönelik EXPO bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. İzmir’in EXPO 2020’yi kazanması durumunda sadece İzmir’in değil, Ege Bölgesi’ndeki diğer kentlerin de olumlu etkileneceğini belirten Gümüş, “EXPO 2020’de kurulacak ‘Ege Bölgesi Pavyonu’nda tüm illerin yer almasını bekliyoruz. Bu proje sadece İzmir’in değil; Ege’nin ve Türkiye’nin de projesidir” diye konuştu.
 
Toplantıda Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hasan Sözeri tarafından yapılan “Kentsel Dönüşüm uygulamalarında Ege Bölgesi’nde deprem gerçeği” sunumu da büyük ilgi çekti. Ege’de ve İzmir’de tarihsel süreçte meydana gelen büyük depremler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hasan Sözeri, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında deprem zararlarını azaltmak için alınması gereken önlemlere değindi.
Sayıştay Uzman Denetçisi Mustafa Meşe tarafından gerçekleştirilen “Doğrudan temin yöntemi” konulu toplantıda katılımcı belediye çalışanlarına, doğrudan teminle mal ve hizmet alımı, taşınmazların kiralanması gibi konularda bilgi verildi.
Toplantıda ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Sancaktar’ın “Kentsel dönüşüm uygulamalarında kültürel varlıkların korunması” başlıklı sunumu ile Cumhurbaşkanı onayı beklenen “Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı” hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv