Egeli’ler caz’a doyamadı

  • 0
  • 936
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi Prof. Dr Yusuf Vardar Mötbe Kültür Merkezi’nde Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü(BÜMK) caz severlere unutulmaz anlar yaşattı.

1994 yılında kurulan BÜMK Caz Korosu 2001 yılından itibaren şarkıların arajmanlarını müzik aletleri olmadan -eşliksiz (a cappella)- söylemeye başladı ve bu konuda ilk olma özelliğini kazandı. Aynı zamanda 2010’da Çin’de düzenlenen “World Choır Games” yarışmasında çağdaş müzik kategorisinde dünya ikincisi, oda korosu ve caz kategorisinde ise dünya üçüncüsü oldu ve bu dünya çapında prestijli yarışmadan üç altın diploma ile Türkiye’ye döndü.

Masis Aram Gözbek şefliğinde 40 kişilik geniş 2011 kadrosuyla konser veren BÜMK caz konserine ilgi çok büyüktü. BÜMK söylediği caz şarkılarıyla dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Konser bitiminde dinleyiciler bu müzik ziyafetini dakikalarca ayakta alkışlayınca koro şefi Gözbek ısrarlar sonucu korosuyla bir parça daha seslendirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

30. Yılını Serenad Bağcan Konseri ile Taçlandırdı

Gençlerden doğaltaşa “dekoratif” dokunuş

Zeynep Duru'nun Milano çıkarması

Kadınlar ‘Hey’ diyor

İsmail Altunsaray ile Türkü Dolu Gece

30 fotoğraf, 30 farklı hikaye

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg