Egeli Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç yüzücü oldu

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü olarak adını tarihe yazdırdı.

  • 0
  • 777
Egeli Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç yüzücü oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü olarak adını tarihe yazdırdı. Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada geçen Türkoğlu’nu tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk sporcu olma başarısını göstererek bizlere büyük bir gurur yaşatan Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Aysu Türkoğlu'nu yürekten kutluyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Aysu Türkoğlu, Büyük Britanya ile Fransa'yı ayıran, Atlas Okyanusu ile Kuzey Denizi'ni birleştiren Manş Denizi'ni yüzerek geçti. 21 yaşındaki Aysu, kuş uçuşuyla 35 kilometreyi bulan mesafeyi yüzerek geçen en genç Türk yüzücü olarak adını tarihe yazdırdı.

Türkoğlu'nun Manş geçişi Dover'dan başladı. Çok yönlü akıntılar ve dalgalarla boğuşan genç yüzücü, Manş geçişini 16 saat 28 dakika sonunda Fransa'nın Cap Gris-Nez kıyılarında bitirdi. Türk Bayrağı açarak sevincini paylaşan Egeli yüzücü, tarihe geçtiği yüzüşünün ardından gözyaşlarına hâkim olamadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv