EGİAD: BARIŞ ve İSTİKRAR KISIR SİYASETE FEDA EDİLDİ

  • 0
  • 471
EGİAD:  BARIŞ ve İSTİKRAR  KISIR SİYASETE FEDA EDİLDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya, son günlerde tırmanan terör eylemlerinin ve ülkede hakim olan güvenlik zaafiyetinin endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek “milletçe tepkimizi göstermemiz ve kitlesel gösterilerle protesto etmemiz gerekir. Sessiz kalmak ve sinmek  terör odaklarının işine gelmektedir. Milletimiz Türkiye’ye karşı işbirliği yapan veya ortamı boş bulup yeniden sahneye çıkan terör örgütleri tarafından kendine yönelik bu topyekün saldırı karşısında güçlü bir duruş sergilemelidir. Askerimize ve polisimize yapılan hain saldırılar içimizi sızlatıyor. Kalleşçe tuzaklarla şehit olan kahramanları saygıyla anıyoruz ” dedi.

7 Haziran seçimlerinin üzerinden iki aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen hükümetin kurulamamasının da hem ekonomide hem de Türkiye’nin dış ilişkilerinde bir otorite boşluğu yarattığını söyleyen EGİAD Başkanı Seda Kaya, siyasi parti liderlerinin kişisel hırs ve çıkar beklentilerini bir yana bırakarak ortak paydalarda buluşmaları gerektiğinin altını çizdi. Seda Kaya, “Milletimiz seçimde bu mesajı net biçimde vermiştir. Güçlü bir koalisyon ile hem teröre, hem dış tehditlere hem de ekonomik sorunlara sağlam politikalar üretilerek çözüm bulunabilirdi. Ancak, ne yazık ki huzur yerine kaos, çözüm yerine çözümsüzlük, demokrasi yerine politika tercih edilmiştir. Olağanüstü bir dönemden geçen Türkiye’de güven ortamı her geçen gün daha da bozulurken duyarsızca siyaset oyunlarıyla zaman kaybeden liderler milletle adeta alay etmektedirler. İşsizlik, yoksulluk, terör kıskacındaki ülkemizi yeniden bir seçim girdabına sokmak en hafif deyimle sorumsuzluktur. Ekonomik krize doğru adım adım sürüklenen Türkiye’ye bir de tekrar seçim faturası ödetilecektir. Üstelik bir erken seçimde aynı siyasi tablonun çıkması muhtemel iken, şahsi inat uğruna, ülkeyi üstelik güvenliğin sağlanamayacağı bir seçime sürükleyen siyaset anlayışını anlamakta zorluk çekiyoruz” dedi.

Milletimizin barış, huzur, vatanın ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü olarak belirlediği ortak paydalarda tavizsiz derecede duyarlı olduğunu belirten Seda Kaya “Parlamento çatısı altında olup, yöneticileri bu ilkelere aykırı söylemler içinde olan bazı siyasi aktörleri sorumluluğa davet ediyoruz. PKK terör örgütünün en kanlı eylemlerini görmezden gelerek bunları terör olarak değil; bir halkın eşitlik ve adalet mücadelesi olarak gören bölücü anlayışı şiddetle kınıyoruz” dedi.

EGİAD’dan yapılan açıklamada, şehit haberlerinin ne yazık ki adeta bir dizi film izler gibi izlendiği belirtilerek,  “bir toplumu yok eden en büyük tehlike umursamazlık, boşvermişlik ve en büyük acıları bile kanıksamaktır. Türk milleti tarihte kendisine yönelik en büyük tehditlere bile tek yumruk olarak karşı durmuştur. Kurtuluş Savaşımız bunun en güzel örneğidir. Terör belası milletçe birlik ve beraberlikle ve asgari müştereklerde birleşerek çözebileceğimiz bir sorundur” denildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Arşiv