EGİAD: Cumhuriyet’e Sahip Çıkmak Hepimizin Görevi

  • 0
  • 3.264
EGİAD: Cumhuriyet’e Sahip Çıkmak Hepimizin Görevi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

EGİAD - Ege Genç İşadamları Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlediği görkemli bir gece ile kutladı. İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği gecede 13 yıldır yayın hayatına kesintisiz devam eden EGİAD Yarın Dergisi’nin Cumhuriyet Bayramı’na özel çıkartılmış olan sayısı da tanıtıldı.

Gecenin ev sahipliğini üstlenen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, 29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak ve geliştirmek sorumluluğuyla çalıştıklarını söyledi. Milletçe zor günlerden geçildiğine dikkat çeken Kaya, 92 yıl önce Atatürk'ün öncülüğünde büyük bir dönüşüm sürecine girildiğini ve bugün Türkiye’ye komşu ülkelere bakıldığında Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen değişim ve dönüşümün ne kadar yerinde olduğunun bir kez daha anlaşıldığını dile getirdi. Hayata geçirilen devrimler sayesinde hukukun üstünlüğüne dayalı, laik ve modern bir Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu, bugün gelinen noktanın ise Otokratik bir Ortadoğu ülkesi olarak negatif yönde değişmekte olduğuna dikkat çekerek, “Kurulduğu daha ilk yıllarda bile muazzam bir gelişme ivmesi yakalayan, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi olma yolunda yürüyüşüne kararlılıkla devam eden Türkiye, ne yazık ki son günlerde dünya gündeminde terör olayları ve istikrarsız siyaset gündemiyle yer almaktadır. Yüzü batıya dönük, Avrupa Birliği hedefine gönülden bağlı, en önemlisi Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesindeki gibi başka devletlerin iç işlerine karışmayan bir dış politikadan dönülmüş olması, bizi Ortadoğu’nun kaosuna sürüklemiş ve terörü ülkenin kalbine kadar sokmuştur. Ne yazık ki Cumhuriyetimizin dışarıdaki algısı Otokratik bir Ortadoğu ülkesi olarak negatif yönde değişmektedir” dedi.

“Ülkemizi korumak, devraldığımız bayrağımızı yere düşürmeden, gelecek kuşaklara taşımak en büyük sorumluluğumuzdur” diyen Kaya,  ülke olarak barışın, özgürlüklerin, refah ve zenginliğin adil paylaşımının, yeniden dünyanın saygın bir ülkesi olmanın özlemi içinde olunduğunu ifade etti. Cumhuriyet’in kutlanmayı, Cumhuriyeti kuranların ise şükranla anılmayı sonuna kadar hak ettiklerini vurgulayarak, ortak dil, inanç ve gelenekler temelinde ve egemen eşitlik çerçevesinde yıllardır bir arada yaşanılan Türkiye Cumhuriyeti’nde seçimler sonrasında sağduyunun hâkim olacağı inancını taşımak istediklerini ifade etti.

47’nci sayısının da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu dünyaya müjdeleyen, 29 Ekim’in yıldönümünde hazırlandığının ve EGİAD Yarın dergisinin lansmanının da özellikle bu geceye denk getirildiğini belirten Kaya, “Temmuz 2002’de yayın hayatına başlayan, Atatürkçü, demokratik, ilkeli, yol gösteren, sorgulayan, araştıran bir anlayış ile hazırlanan, iş dünyasının masasında gururla yerini alan EGİAD Yarın Dergisi de bu çerçevede her zaman Cumhuriyet’in takipçisi olmaya devam edecektir. Bu duygularla Ulusal Kurtuluş mücadelemizin, yepyeni ve modern bir ülkenin doğuşunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu dünyaya müjdeleyen, 29 Ekim’in yıldönümünde hazırladığımız EGİAD Yarın Dergisi 47. Sayısı ile bugün okuyucusuyla buluşmuştur. Dergimiz, sivil toplum kuruluşlarının arasında yayını kesintisiz olarak devam eden ender dergilerden biri olarak kabul edilmekte olup,  zengin içeriği ile gençliğin dinamizmini ve iş hayatının farklı yönlerini yansıtmaktadır. Bu vesileyle,  İçeriğinde emeği geçen başta EGİAD Yayın Takımı olmak üzere, gazeteci Cemal Tükel ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Ceren Sertdemir, Zehra Demirakça, Anıl Yüksel
Bilge Güre, Ebru Salgar
Ebru Dön Keskin, Sevil Ök
Serap Demir, Ahu Salgar, Yonca Güngör
Didem- Özalp Arslan
Kıvanç – Özge Bağbozan
Deniz Sipahi, Temel Aycan Şen, Bülent Zarif
Çağl, İpek değirmenci
Murat Ulusu, Övünç Emre
Can Berk Şenolsun- Ecem halaçlar, Mesut Özdamar
Seda Kaya
Ender Yorgancılar
Barış Kaşka, Onur Yeşilyurt
Ahmet- Berna, Ömer Yeşilyurt
Pırıl- Alp Çandarlı
Ayşen Özkan
Ali Barçın
Berna Noyaner
Didem Gedik
Uğur Altuğ, Ulaş Canbaz
Oğuz- Zerrin Esen
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv