EGİAD’dan Eğitim Atağı

  • 0
  • 948
EGİAD’dan Eğitim Atağı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz dönem Sosyal Sorumluluk Projesi’ni çocukların sağlığına adayan EGİAD, 13. Dönem Projesi olarak bu kez çocukların eğitimi için yola çıktı.  Bir toplumun geleceğinin çocukların sağlıklı ve eğitimli olmasından geçtiğine vurgu yapan İş Örgütü EGİAD, proje kapsamında gerçekleştireceği etkinliklerden ilk olarak geliri çocukların eğitimine aktarılacak olan Kermes Organizasyonuna start verdi. Kermes geliri için Türk Tasarımcıların ürünleri satışa sunulurken, organizasyon sayesinde hem tasarımcılarla İzmir’lilerin buluşması sağlanacak hem de çocukların eğitimine katkı konulacak.

1.Tasarım Buluşması ve Kermesi adı ile gerçekleşecek olan organizasyon, 15 Nisan Çarşamba günü, Swiss Otel Büyük Efes İzmir Kafe Swiss’te 12.00 ila 13.00 saatleri arasında Basın Mensuplarının katılımıyla gerçekleşecek olan açılış programıyla başlayacak. Ardından, 14.00 ve 20.00 saatleri arasında Swiss Otel Büyük Efes İzmir Oval Bahçe’de Kermes organizasyonu geçilecek. Şenlik havasında düzenlenen organizasyona giriş bedeli 20 TL olacak. Stand olarak yer almak isteyenler için katılım bedeli ise bin TL olarak gerçekleşecek.

Çocuklara El Uzatmayanlar Geleceğe Yürüyemez
Proje hakkında bir açıklama yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, sivil toplum kuruluşlarının toplum yaşantısındaki önemine değinerek, Ege Genç İşadamları Derneğinin iki dönemdir çocuklarla ilgili proje üretmesinin topluma katkısının büyük olduğunu dile getirdi. Çocuklara el uzatmayanların geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceğini de belirten Kaya, “Günümüzde herkesin kabul ettiği kaçınılmaz bir gerçek vardır; o da çocuklarımızın yaşayacağı zamanın, bizim yaşadığımız zamandan çok farklı olacağıdır. Bu kaçınılmaz gerçek, bilgi donanımı yüksek, yaratıcı, gelişmelere açık, sorunların farkında ve bunlara çözüm bulabilen, düşünen ve sorgulayan bir nesil gerektirmektedir. Sadece hazır bilgileri düşünmeden, anlamadan, sorgulamadan ezberleyen değil, çevresine duyarlı, gören, sorgulayan, çözen, üreten nesillere ihtiyacımız vardır. Bu da ancak eğitimden geçmektedir. Biz de bu yıl çocuklarımızın eğitimi için yola çıktık. Çocuklarımız için bir bahar gününde şenlik havasında bir kermes düzenleyerek hem moral vermek istedik hem de bir fayda yaratmayı amaçladık” dedi.

Tasarımcılığa ve Markalaşmaya Dönük Farkındalık
Proje Koordinatörlüğünü yürüten EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Anıl Yüksel ise, Proje ile ilgili 5 aydır yoğun bir çalışma gerçekleştiğini vurgulayarak, eğitime büyük katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Kermesin Tasarımcılarla İzmirli’leri buluşturması açısından da bir ilk olacağını dile getiren Yüksel, “Tasarımcılığa ve Markalaşmaya dönük de bir farkındalık yaratmak istedik. Tasarımların, katma değeri yüksek ürünlerin, ülkelerin yaşam kalitesinin yanısıra, kalkınmalarına da en önemli katkıyı sağlayan araçlarından birisi olduğunu açıktır. Biz de hem Tasarıma yönelik farkındalık yaratmak istedik hem de   çocukların yaşamına, eğitimlerine katkı yaratmayı hedefledik” dedi. 

1.Tasarım Buluşması ve Kermesi’ne katılımlarıyla katkı koyan Tasarımcılar ise şöyle:
Hülya Çeyiz, Güniz Taşdemir, Aslı Yeni, Duygu Şenyürek, Çocukus, Minnieneos, Ayşen Armağan, İpek Evren Özdirek, Menderes Tekstil, Leyla Çapanoğlu, Nalan Haznedar, Hande Bigay Bags, Canseli Özhelvacı, Handan Özsoy, Gizem Güngördü-Mandala Gelişim, Form Club-Ülker Yar, Burcu Engin, Selma Çilek, Eda Erdoğan, A Plus Clinic, Desen Çiçek, Signin Store, Özgüven Demir, Meryem Berksoy, Bülent Maro, Sunev, Güneş Beğen, Ferruh Filiz, Yücel Koç İnşaat, People Mag/İnci Koparan


 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv