EGİAD Eğitime Katkı Sözünü Tuttu

  • 0
  • 857
EGİAD Eğitime Katkı Sözünü Tuttu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bizim Çocuklarımız Projesi kapsamında bu yıl Sezen Aksu’nun konuk edildiği bir balo ve özgün tasarımların sergilendiği bir de Bahar Kermesi düzenleyen EGİAD, bu etkinliklerden elde ettiği geliri, söz verdiği gibi eğitime aktardı. 2004 yılında eğitim-öğretim hayatına bağışladığı, TEOG ortalamasında yüzde 10’luk dilimde yer alan Urla EGİAD ilköğretim Okulu’nu bu sene baştan aşağıya yenileyen EGİAD,  EÇEV’in (Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) yönlendirmesiyle tespit ettiği Seniha Mayda İlköğretim Okulu’na da ilk kütüphanelerini kazandırdı.

Urla EGİAD İlköğretim Okulu Yenilendi
EGİAD, yeni öğretim döneminde iki okula destek vererek eğitime önemli bir katkıda bulundu. Ülkemizin önümüzdeki yıllara her konuda en iyi şekilde yetişmiş gençlerle hazır olabileceğinin farkında olan EGİAD - Ege Genç İşadamları Derneği,  yine önemli bir eğitim atağı gerçekleştirdi. İzmir’in Urla ilçesinde, üyelerinin destek ve katkılarıyla yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladığı ve 2004 yılında örgün eğitime açılan TEOG ortalamasında ise 550 okuldan 56. sıraya yerleşen EGİAD İlköğretim Okulu’nu,  yeni eğitim öğretim döneminde de yalnız bırakmadı. Bizim Çocuklar Projesi’nden elde ettiği bağışı eğitime aktaracağının sözünü veren EGİAD, bu kapsamda bir okulu yeniledi, bir diğerine de kütüphane kazandırdı. Geçtiğimiz günlerde Urla EGİAD İlköğretim okulunda düzenlenen EGİAD – Veli – Öğrenci buluşmasında iş dünyasıyla biraraya gelen öğrenciler, EGİAD’lılara verdikleri destekten ötürü teşekkür ettiler. Etkinliğe, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Demiral, Urla EGİAD Okul Müdürü Ahmet Çelik, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve EGİAD’lı iş dünyası katıldı. Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, EGİAD İlköğretim Okulu’nun çok talep gördüğünü belirterek, “Bir dönem, ‘Yaptır Okulunu Yaşat Adını’ sayesinde birçok okul kazandık. Ancak, EGİAD bir adım daha öteye giderek ‘Okulunu Unutma’ diyebilmiştir. Verdikleri destekler ile yaptırdıkları okuldan ellerini hiç çekmediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Seniha Mayda İlköğretim Okulu 5 Bin Kitaplı İlk Kütüphanesine Kavuştu
Buradaki törenin ardından eğitime katkıda bulundukları ikinci okul Seniha Mayda İlköğretim Okulu’na geçen EGİAD Yönetimi, bu okula bağışladıkları 5 bin kitaplı ilk kütüphaneyi gezdiler. Üyelerinin verdiği destekle toplanan kitaplardan oluşan kütüphanenin çocukları çok sevindirdiğini belirten Okul Müdürü Erol Acar, EGİAD Başkanı Seda Kaya’ya katkılarından ötürü teşekkür ederek, okulun ilk kez bir kütüphaneye kavuştuğunu dile getirdi.
Kaya: “İyi bir gelecek için iyi bir eğitim şart”

 EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ise, destek verdikleri okulların başarılarıyla gururlandıklarını vurgulayarak, “Eğitim kalitesini daha da yükseltmeyi, çocuklarımızın potansiyellerini en üst noktasına ulaştırabilmeyi ve daha da ötesi onları hayatta daha da başarılı kılacak adımları atmayı istedik. Burada bulunan ve eğitime destek veren her üyemize çok teşekkür ediyorum. Yine onların desteğiyle biz de sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Sivil toplum olarak eğitime katkı yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu çocukların başarısında, başarılı gençlerin yetişmesinde emeğimiz oluyorsa ne mutlu bize. Ülkelerin, yeni yüzyıl değişimine ayak uydurabilmeleri ve geleceklerini teminat altına alabilmeleri ancak yetişmiş nitelikli insan gücü ile mümkündür. Yetişmiş bu nitelikli insan gücüne sahip olmanın tek yolu ise eğitimdir. Bunun için tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler eğitime büyük önem vermekte hatta bütçelerinden en büyük payı eğitime ayırmaktadırlar. Bu ülkelerin milli gelirinin önemli bir yüzdesini araştırmaya, eğitime ve bilgiye ayırdıklarını görmekteyiz. Gelişme, ekonomik kalkınma, sanayileşmiş ülkelerde ancak bilgi toplumu ve eğitim sayesinde gerçekleşebilmektedir. Çağın gerisinde kalmamak ve iyi bir toplumsal gelecek için çocuklarımıza, gençlerimize ve onların eğitimlerine katkıda bulunmalıyız.” diye konuştu.

Eğitime katkıda bulunan üyelere teşekkür plaketi takdim edilerek tören sona erdi. Törende, işadamları Bilal Pekgüzel, Cenk Penbe, Övünç Emre ve Cenk Öztap’a katkılarından ötürü teşekkür plaketi verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv