Eğitim Danışmanı Şener İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde

  • 0
  • 951
Yazı Boyutu:

Eğitim Danışmanı  Cihat Şener, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde İzmirli öğrenci, öğretmen, veli ve akademisyenlerle bir araya geldi.  Şener, Yeni ÖSS Sistemi Bilgilendirme Toplantısı’yla, sistemin detay ve ayrıntılarını ortaya koydu ve soruları cevapladı.  

Şener: “Yeni Sistemde Öğrenci Bilinçli Olmalı”
İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Şener, yeni sisteminde puanlamadan, soru sistemine ve sınav stresinden, motivasyon eksikliğine kadar her konuda açıklamada bulundu. Yeni ÖSS sisteminde öğrencilerin daha bilinçli olması gerektiğini belirten Şener, “Yeni sistemde öğrenci daha sınava girmeden ne yapmak istediğine karar vermiş ve bilinçli bir yapıda olmalı. Buna göre de sınavda uygulayacağı stratejiyi önceden oluşturmuş olmalı” dedi.  

İki sınav sistemi arasında karşılaştırma yapan Şener, yeni sistemin çalışan öğrencinin yanında olduğunu ifade ederek, “Genel hatları ile halen eksikleri olmakla beraber yeni sistem eski sistemden çok daha faydalı bir sistem” diye konuştu. Şener, öncelikle yeni sınav sisteminde AOBP’nin puanlamadaki etkisinin azaltıldığını vurguladı.

Şener, alan dışı tercih halinde ise okulunu 5 ortalama ile bitiren bir öğrenci için eski sistemde 50 puanlık bir fark söz konusu iken şimdi bu farkın sadece 10 puana düştüğünü söyledi. Şener, öğrencinin mezuniyet notunun 3 olması durumunda ise alan dışı tercihinde puan kaybının daha da azalarak sadece 6 gibi bir rakama düştüğünü belirterek, “Bu sadece 3 - 4 soruyla kapatılabilecek bir fark. Ancak alan dışı tercih yapabilmek için ikinci sınavda her iki alanda da sınava girmek gerekiyor ki bu da öğrenciye büyük bir yük bindirmekte. Yani kolaylaştırılmış gibi görünse de yeni sistem herkese alan dışının kapılarını açmıyor. Gerçekten alanı dışında okumak isteyeni buna teşvik ediyor” diye anlattı.  

Cihat Şener konuşmasının sonunda sınava girecek olan öğrencilere şöyle seslendi:  “Öğrencilere tek bir tavsiyem var. Siz kendi işinizi yapın. Ben kendi işimi yapayım. Sonuçta cevaplar doğru olmadıkça bu hesaplamaların hiç bir anlamı yok. Sizin göreviniz çözebildiğiniz kadar soru çözmek. Bırakın puan hesaplamasını biz yapalım.”  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv