Eğitim hakkımızı geri istiyoruz

Öğrencilere ders desteği veren Belediyelere bağlı kursların, Bakanlar Kurulu tarafından 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesi ile kapatılması kararına Bucalılar’dan da tepki geldi. Buca Belediyesi’nin dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz ders desteği sağladığı Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi önünde toplanan veli ve öğrenciler eğitim haklarını ellerinden alan kararın iptal edilmesi istedi.

  • 0
  • 650
Eğitim hakkımızı geri istiyoruz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Öğrencilere ders desteği veren Belediyelere bağlı kursların, Bakanlar Kurulu tarafından 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesi ile kapatılması kararına Bucalılar’dan da tepki geldi. Buca Belediyesi’nin dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz ders desteği sağladığı Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi önünde toplanan veli ve öğrenciler eğitim haklarını ellerinden alan kararın iptal edilmesi istedi. Buca’daki kursların kapatılması yönünde henüz bir tebligat yapılmamış olmasına rağmen bazı belediyelerin kurslarının kapatılması üzerine tepkilerini dile getirmek için biraraya gelen veli ve öğrencilere Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan da destek geldi. Hali hazırda Buca Belediyesi’nin kurslarından 1200’ün üzerinde genç ve çocuğun ücretsiz yararlanmakta olduğuna dikkat çeken Başkan Piriştina, bu kursların kapatılması durumunda sadece öğrencilerin değil, ailelerinin de mağdur olacağına dikkat çekerek, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısında bulundu.

Hükümetin OHAL kapsamında yayınladığı 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belediyelerin ortaöğrenim ve yükseköğrenime geçiş sınavları için açtığı ders desteği veren kurslarının faaliyetleri durdurma kararı tepki çekmeye devam ediyor. Buca Belediyesi’nin ders desteği verdiği Merkezlerden biri olan Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) önünde toplanan yüzlerce veli öğrenci ellerinde döviz ve pankartlarla tepkilerini dile getirdi.
Eğitimde fırsat eşitliği sağlayan merkezlerin kapatılmasıyla, eğitim haklarının ellerinden alınmış olacağını söyleyen veli ve öğrenciler kararın bir an önce geri çekilmesini talep etti.

Kendilerine yapılmış bir tebligatın bulunmadığını, bu nedenle kursların hali hazırda devam ettiğini hatırlatan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bu merkezlerin faaliyetlerinin durdurulmasıyla sadece 1200’ün üzerinde çocuk ve gencimiz değil, sınırlı bütçeleriyle çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için çabalayan aileleri de mağdur olacaktır. Çocuklarımızın gelecek hayallerini ellerinden alacak olan bu kararın uzun vadede doğuracağı sonuçların sorumluluğu, yerelde ve merkezde bu ülkenin geleceği için görev alan tüm yöneticilerindir. Bu kararı doğru ve uygulanabilir görmüyoruz. Bu mücadelede ya bir yol bulacağız, ya da yol açacağız. Ve bu ülkedeki eğitim mücadelesini son nefesimize kadar vereceğiz” diyerek, büyük bir yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısında bulundu.

Buca Belediyesi bünyesindeki Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi, Çamlıkule Semtevi ve Güzel Sanatlar Merkezi’nde verilen ders desteği kurslarından yılda 1200’ün üzerinde genç ve çocuk ücretsiz yararlanıyor.
Eğitim merkezlerinin kapatılma kararına tepki gösteren veli ve öğrenciler de dönem ortasında alınan kararla şaşkınlık yaşadıklarını ve çaresiz durumda olduklarını söylediler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv