Eğitim için güç birliği

Ege’nin ilk vakıf üniversitesi olarak bu yıl 20’nci yaşını kutlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), şehrin gelişiminde kilit rol oynayan, bölge ekonomisine yön veren 3 sivil toplum kuruluşunun başkanını “eğitim” için bir araya getirdi.

  • 0
  • 812
Eğitim için güç birliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege’nin ilk vakıf üniversitesi olarak bu yıl 20’nci yaşını kutlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), şehrin gelişiminde kilit rol oynayan, bölge ekonomisine yön veren 3 sivil toplum kuruluşunun başkanını “eğitim” için bir araya getirdi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İEÜ’nün mütevelli heyetine seçildi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener’in de mütevelli heyet başkanı olduğu İEÜ, Türkiye’ye örnek olacak bir modeli hayata geçirerek eğitim için güç birliği oluşmasını sağladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) çatısında bir araya gelen başkan ve birbirinden önemli isimlerin bulunduğu 29 kişilik mütevelli heyeti, öğrenciler için yapılması planlanan projelerin yol haritasını oluşturacak. Sadece İEÜ değil, eğitim alanında İzmir genelini kapsayacak çalışmalara yön verecek olan heyet; Türkiye’nin farklı illerinden gençlerin İzmir’i tercih etmesi, üniversite mezunlarının istihdam olanaklarının artması ve burs imkanlarının geliştirilmesi gibi bir konuda da etkin rol oynayacak. Türkiye’de üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüsİzmir konseptinin de yaratıcı olan İEÜ, Ege’nin en önemli eğitim üslerinden biri haline gelecek.   
 
GÜÇ BİRLİĞİ DAHA DA BÜYÜDÜ
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’deki tüm üniversitelere fayda sağlayacak, örnek bir bütünleşmeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Özgener, “Üniversitemizin mütevelli heyetinde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla kısa sürede çok başarılı çalışmalara imza attık. Bugüne kadar üniversitemizin başarısında rol oynayan, emek veren tüm mütevelli heyet üyelerimize teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz, şehrimiz için ortak bir heyecanla hareket ederek ilklerin öncüsü olan İEÜ’yü; başarı sıralamasında üst noktada bulunan lider öğrencilerin seçtiği, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri haline getirdik. Ancak üniversiteler geldikleri noktayı, asla varış noktası olarak göremez. Daima ileriye odaklanır ve en iyiye ulaşmak için var gücüyle çalışır. Genlerinde İzmir olan, şehrimizin güç ve potansiyelinden beslenen bir üniversite olarak, bu düşüncelerle hareket ettik. Kendi içimizdeki güç birliğini daha da büyüttük, şehrimize önemli katkılar veren 3 başkanımızı ailemize kazandırdık” dedi.
 
GENÇ DOSTU GÜÇLÜ KENT
Başkan Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’imizin en büyük sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, şehrimiz ve gençlerimiz için artık birlikte çalışacak. Kardeş kuruluşlarımızla  kentimiz için tarım, ticaret ve sanayi alanında pek çok önemli projede iş birliği yapıyoruz. Eğitimle bunu pekiştirmiş olduk. İEÜ bünyesinde oluşturduğumuz bu sinerji, inanıyorum ki kısa sürede İzmir’i saracak. Bizler bu adımı atarken, İzmir’deki tüm öğrenciler için çalışmayı hedef olarak belirledik. Gençlerimizi daha sık bir araya getirmeye, onlara yeni fırsatlar yaratmaya, öğrencilerimizin taleplerini bir bir gerçeğe dönüştürmeye odaklandık. İzmir’den başlattığımız bu oluşum, çok olumlu sonuçlar verecek. ‘Genç dostu, güçlü kent’ vizyonuna İzmir’i daha da yaklaştıracak. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu vasıflara sahip, bilimi ve aklı kendisine referans edinen, özgüveni yüksek, tıpkı şehrimiz gibi modern ve geleceğe umutla bakan gençleri el birliğiyle yetiştireceğiz.”
 
GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’de oluşan ortaklık kültürünün, şehri geleceğe taşıyacak yeni proje ve iş birliklerinin oluşmasına zemin hazırladığını söyledi. Başkan Yorgancılar, “Aynı lisanı değil, aynı duyguyu paylaşanlar başarıya ulaşır. İzmir iş dünyasının temsilcileri olarak söylem bütünlüğünü, düşünce birliğini, kenetlenmeyi sağladık. İEÜ’nün mütevelli heyetinde birlikte çalışmak; gençlerimiz için bugüne kadar yapılan çalışmaları bir adım daha ileri taşımak adına büyük fırsat. Mütevelli heyetinde bulunmayı bu perspektiften değerlendiriyor ve oldukça önemsiyorum. Teklifi için Sayın Mahmut Özgener’e teşekkür ediyorum. Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesi noktasında elimizdeki en büyük potansiyel, bugünün gençleridir. Ülkemizin geleceği için yapılacak en güzel yatırım da gençlerin önünü açacak adımların kararlılıkla atılmasıdır. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bizleri bir araya getiren, hepimizde ortak bir heyecan oluşturan anlayışın temelinde de bu idealler yer alıyor” dedi.
 
İHTİYACA YÖNELİK ÇÖZÜMLER
İTB Başkanı Işınsu Kestelli ise, geleceğin teknolojide olduğu inovatif bir dünyanın bizi beklediğini söyleyerek, bunu yakalamanın ancak akılla, bilimle, inovasyonla, gençlerin fikirleriyle mümkün olabileceğini belirtti. Başkan Kestelli, “Genç nüfusa, analitik ve eleştirel düşünme yeteneği kazandırarak, problem çözme becerilerini geliştirerek, bilim ve teknolojide ilerlememiz mümkün olacak. Değişmek ve dönüşmek için yetenek açığımızı kapatmamız şart. Bu doğrultuda, iş dünyası, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının üniversitelerle daha yakın çalışarak ihtiyaca yönelik çözümler üretilmesi kritik önem taşıyor” dedi.
Kestelli, şöyle devam etti: “Kurulduğu günden bugüne hayata geçirdiği pek çok ilk ve yenilik gibi üniversite sivil toplum iş birliği adına yepyeni bir modele imza atan İzmir Ekonomi Üniversitesi ile ülkemizi, bölgemizi ve şehrimizi kalkındıracak projeler geliştirecek olmaktan büyük heyecan duyuyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve mütevelli heyetindeki tüm başkanlarımızla elde ettiğimiz güç birliği sayesinde çağın ötesine geçecek, şehrimize değer katacak projelere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Enerjisi ve girişimcilik ruhu yüksek gençlerimiz için, şehrimiz için, hak ettiğimiz geleceğimiz için çalışacak olmanın gururu içerisindeyim.”
 
İZMİR’İN EN ÖNEMLİ ‘THINK TANK’İ OLUŞTU
EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir’deki iş dünyasını temsil eden kurumların son yıllarda yakaladığı güç birliğinin şehre; Dikili Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (İZQ), Birlikten İzmir Doğar Kampanyası, Mobilya Organize Sanayi Bölgesi, Kemalpaşa Lojistik Köyü, Yazılım ve Bilişim Kümelenmesi Derneği (YABİSAK) gibi güzellikleri kazandırdığına işaret etti. Başkan Eskinazi; İZTO, EBSO, İTB ve EİB başkanlarının mütevelli heyetinde birlikte görev yapmasının, İzmir’i Akdeniz’in yıldızı yapacak yeni projelerin ortaya çıktığı bir think tank (düşünce kuruluşu) oluşturacağını kaydetti.
Türkiye’nin içine düştüğü orta gelir tuzağından kurtulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Eskinazi, “Orta gelir tuzağından kurtulan ülkelerin eğitime yatırım yaptıklarını, iyi eğitimli nesiller yetiştirdiklerini, katma değerli üretim ve ihracat yapmayı başardıklarını görüyoruz. Bizim de yapmamız gereken belli. Öncelikle eğitim sistemimizi dünya standartlarına taşıyacağız, çocuklarımızı çevreci, sürdürülebilirlik eksenli bir anlayışla eğiteceğiz. Sonrasında dünyanın beklentisine uygun katma değerli ürün üretimine odaklanacağız. Bu sayede diş ticaret fazlası veren ülke hedefimize ulaşacağız. İzmir Ekonomi Üniversitesi, Türkiye’ye dış ticaret fazlası verme yolculuğunda mihmandarlık yapacak” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv