EĞİTİMDE STANDARTLAR YÜKSELECEK

  • 0
  • 799
EĞİTİMDE STANDARTLAR YÜKSELECEK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uğur Eğitim Kurumlarının 47 yıllık deneyim, vizyon ve başarısıyla öğrencileri geleceğe ve üniversiteye doğrudan hazırlayan “Uğur Hazırlık Liseleri, “Ege Bölgesi Hizmet İçi Eğitim Semineri”  İzmir’de gerçekleşti.

Dershanelerin dönüşüm süreci ile birlikte Uğur Hazırlık Liselerinin eğitimde yarattığı ve yaratacağı farklılıklar, kurum yapısı ve geleceğe dönük vizyonunun detaylandırıldığı seminere Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, Uğur Hazırlık Liseleri eğitim görevlileri, okul müdürleri ve çalışanları katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel,  “Dershanelerin dönüşüm projesi” çerçevesinde kurulan Uğur Hazırlık Liseleri’nin 4 yıllık akademik lise eğitimi ile üniversite giriş sınavına hazırlayan ve kariyer planlaması yapan ilk lise olma özelliğini taşıdığını söyledi. Türkiye’de olduğu gibi Ege Bölgesi’nde eğitime vizyon katmaya hazırlanan Uğur Hazırlık Liseleri’nin 2015-2016 eğitim-öğretim yılında eğitimde standartları yükseltmeye hazırlandığını ifade etti.

Enver Yücel, “Ulusal ve uluslararası eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Bahçeşehir Eğitim Kurumları, Türkiye’nin dünya çapında bir eğitim kurumudur. Türkiye’nin dört bir yanında eğitim-öğretim hizmetini başarıyla veren kurumumuz; Uğur Hazırlık Liseleri ile ülkemize eğitimde yeni bir katkı sağlayacak girişimin de öncülüğünü üstleniyor. Ülkenin zenginliklerini inşa edebilmek için temel birim insan kaynağıdır. Kapital ve doğal kaynaklar, üretimin pasif faktörleridir. İnsanoğlu, kapitalin birikiminde rol oynayan aktif temsilcilerdir. Bunun yanı sıra insanoğlu doğal kaynakların kullanılmasında, sosyal ekonomik ve politik organizasyonların değerlendirilmesinde ulusal gelişimini ileri taşımakta önemli bir görev üstlenmektedir. İşte biz BUEK olarak ülkemizin inşasında insanımızın gelişimi için eğitime yatırım yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

RAKAMLARLA BAHÇEŞEHİR UĞUR EĞİTİM KURUMLARI:
Kurumun sadece bu yıl eğitime yaptığı yatırım 430 milyon TL.
2015-2016 eğitim-öğretim yılında 3800 kişi istihdam edildi.
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla, Türkiye’ye yeni eğitim kurumları kazandırdı. 2015 yılı itibariyle 165 yeni Uğur Hazırlık Lisesi ile öğrencileri geleceğe hazırlamayı hedefliyor.

UĞUR HAZIRLIK LİSELERİNİN EN BÜYÜK 3 HEDEFİ:
Uğur Hazırlık Liselerinde eğitim alan öğrenciler hem Türkiye’deki hem de dünyadaki  kaliteli üniversitelerde okuyabilecek.
9. ve 10. Sınıftan itibaren Uğur Hazırlık Liselerinde eğitime başlayan öğrencilere yabancı dili mükemmel seviyede öğretilmesi hedeflenmektedir.  Dil öğrenimini yurt dışına taşımak  isteyen öğrencilere, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Washington D.C ve Toronto’daki dil okullarında okuma fırsatı sunulacak. Dünya vatandaşlarını yetiştirmeyi hedefleyen Uğur Hazırlık Liselerinde, yoğunlaştırılmış İngilizce dil eğitim programı uygulanmaktadır. Uğur International ofisi ile öğrencilerine yurt dışında dil eğitimini pekiştirme imkanı tanırken öğrencilerini dünyanın en iyi üniversiteleri ile buluşturuyor.
En temel hedef ise Uğur Hazırlık Liseleri öğrencilerinin vatanını seven iyi insanlar olarak yetişmeleri için kılavuzluk yapmak.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv