EĞİTMEN EŞLİĞİNDE SABAH SPORU

  • 0
  • 633
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi parklarda bulunan spor aletlerinin daha bilinçli kullanılması için antrenörler  eşliğinde vatandaşlara eğitim veriyor
 
Parklarda bulunan spor aletlerini pek çok vatandaş doğru şekilde kullanmasını bilmiyor. Böyle olunca da sakatlanmalar kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle Konak Belediyesi de spor aletlerinin bilinçli kullanılması ve sakatlanmaları önlemek için spor eğitmenleri eşliğinde vatandaşlara spor dersi vermeye başladı.
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Sportspark Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen ilk  pilot uygulama  Mithatpaşa ve Karataş parklarında başlatıldı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına bölgede yaşayan çok sayıda kadın katıldı. Her spor aletinin nasıl kullanılması gerektiğini gösteren eğitmenler kadınlarla yaklaşık bir saat spor yaptılar. Uygulamadan çok memnun kalan kadınlar bugüne kadar doğru bildikleri pek çok hareketi yanlış yaptıklarını belirterek, “Eğitmen eşliğinde daha bilinçli spor yapmaktan mutluyuz. Grup olarak spor yapmak daha keyifli” dediler.
Konak Belediyesi’nin ve Sportspark’ın uzman spor eğitmenleri eşliğinde her hafta salı ve perşembe günleri sabah saat 09.00-10.00 ve 10.00-11.00 saatleri arasında iki seans halinde vatandaşlara aletler ile spor yapma ve doğru kullanım hakkında bilgiler verilmeye devam edilecek. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, vatandaşların sağlıklı spor yapabilmelerine olanak tanıyan uygulamanın bir ay süreyle devam edeceğini ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv