Eğlenceli atölyeler başladı

Bornova Belediyesi’nin çocuklar için açtığı ücretsiz bilim kursları yaz döneminde de devam ediyor.

  • 0
  • 517
Eğlenceli atölyeler başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin çocuklar için açtığı ücretsiz bilim kursları yaz döneminde de devam ediyor. Atölye çalışmaları şeklinde günlük olarak düzenlenen etkinliklerede minikler eğlenerek öğreniyor. Mevlana Toplum Bilim Merkezi içinde Dost Bilim Evi çatısı altında gerçekleşen atölyelerde Fizik, Kimya, Biyoloji, Fosil Bilim ve Astronomi sınıflarından yer alıyor.  
 
Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yapan Bornova Belediyesi verdiği ücretsiz kurslara yaz döneminde de devam ediyor. Bornova Belediyesi, Dost Bilim Evi-Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi popüler bilim kulüpleri de yaz tatilinin başlamasıyla birlikte haftanın 5 günü, günlük düzenlenen atölye çalışmalarını başlattı. Astronomi, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Fosil Bilim alanlarında çalışmalar yapılan atölyeler yoğun ilgi görürken, katılmak isyeteyenler için de kayıtlar devam ediyor.  
 
Dokunarak, hissederek öğreniyorlar 
6,7 ve 8. sınıflara yönelik olarak düzenlenen atölye çalışmalarında modellemeleri içeren alternatif bir bilim eğitimi veriliyor. Çocukların eğlenirken öğrenmesi hedefi ile verilen eğitimlerde çocukların dokunarak, hissederek ve deneyerek doğadaki olguları keşfetmeleri, altında yatan bilimsel bilgileri öğrenmeleri amaçlanıyor. Kurslara katılanlar merkezde bulunan tam donanımlı laboratuvarlarda eğitim alıken, öğrendiklerini uygulama imkanı da buluyor. Mevlana Kültür Merkezi içinde düzenlenen atölyelere katılmak isteyenler Bonova Belediyesi’nin 999 29 29 nolu telefonundan 3300 ve ya 3330 nolu dahilisini arayarak kayıt yaptırabilirler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv