EİB 8. Moda Tasarım Yarışması’nın galibi Talha Feyyaz Türker

  • 0
  • 4.723
Yazı Boyutu:

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması”nın galibi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu Talha Feyyaz Türker oldu.  “Map Of The Experience” isimli koleksiyonuyla Talha Feyyaz Türker’in birinci olduğu yarışmada “Ghubar” isimli koleksiyonuyla Ruhi Tamer Çoğal ikinci,  “Planktonların Toplu Göçü” isimli koleksiyonuyla Mahmut Ağaç üçüncü oldu.
 
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından sektöre yenilikçi, yaratıcı tasarımcılar kazandırmak amacıyla bu yıl 8’nci kez düzenlenen, “EİB Moda Tasarım Yarışması finali Kaya İzmir Thermal & Convention’da gerçekleştirilirken, bu yıl ilk kez dünyanın en önemli moda dergilerinden VOGUE Türkiye’nin medya destekçiliğinde gerçekleştirilen “EİB VIII’nci Moda Tasarım Yarışması, defilenin ardından VOGUE After Party ile devam etti.
 
GENÇ DEĞERLERE KİLOMETRE TAŞI
Ünlü model ve oyuncu Hande Subaşı’nın sunuculuğunu üstlendiği defile öncesi konuşan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, EİB Moda Tasarım Yarışması’nın, moda tasarımı alanında bu toprakların sahip olduğu değerleri ortaya çıkarmak, fikri ve yeteneği olan, genç tasarımcıları desteklemek, moda endüstrisinin dikkatlerini çekerek bu yarışmaya katılan genç değerlerin kariyer planlarında bir kilometre taşı olabilmek misyonuyla düzenlendiğini söyledi. Kızılgüneşler, “Moda Tasarım yarışmamız, Türkiye’nin en istikrarlı ve keyifli organizasyonlarından biri olarak bizleri gururlandırıyor. Bugüne kadar bayan modasına ilişkin hazırladığımız yarışmamıza bu yıl ilk defa erkek modasını da ekleyerek, modanın tüm katmanlarını kucaklayan bir organizasyon olma yolunda önemli bir adım daha attık. EHKİB olarak her bir yarışmamızın kalite çıtasını bir öncekinden daha yukarıya koyarak gerek içerik, gerekse organizasyon bazında mükemmele ulaşmayı hedefliyoruz. Tartışmasız dünyanın en önemli moda dergilerinden VOGUE bu yıl, yarışmamıza hem medya hem de organizasyon desteği vererek mükemmele ulaşma yolunda çok önemli bir mesafe kat etmemize olanak sağladılar. İstanbul dışında ilk defa bir organizasyona destek olan VOGUE dergisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Umarım bu özel ve keyifli yolu bundan sonra hep birlikte yürürüz” dedi.
Seyit Ahmet Arvasi’nin “Batmayacağına inanarak suya bas, yürür gidersin. Mucize yürüyebilmen değil, inanabilmendir.”sözünü çok beğendiğini belirten Kızılgüneşler, “Türkiye’nin en iyi Moda Tasarım Yarışması olmamızda, böylesine kapsamlı ve önemli bir yarışmayı 8’nci kez gerçekleştirilmesinde, inançla yüreğini ve emeğini ortaya koyan, yarışmada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 
DESTEĞİMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK
Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel’de konuşmasında Ekonomi Bakanlığı olarak tasarıma ve tasarımcıya fazlasıyla önem verdiklerini ve tasarımcıları desteklediklerini belirterek, “Biliyoruz ki ürettiğimiz, ihraç ettiğimiz ürünlere Ar-ge’nin, tasarımın girmesi demek 10 liraya sattığımız ürünleri 50 liraya, 100 liraya satmamız demektir. Bu nedenle, 2008 yılında ilk defa tasarımın desteklenmesi için bir destek mekanizması oluşturduk. Tasarım desteği kapsamında vermiş olduğumuz desteklerin 2012 yılında 2011 yılına oranla yüzde 280 oranında artarak 2.5 milyon tl’ye yaklaştığını büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Eminim ki bu hızlı artış önümüzdeki dönemde de sekteye uğramadan devam edecektir. Tasarım yarışmaları sonrasında başarılı olan genç tasarımcıların yurtdışında alacakları eğitime ilişkin giderlerinin de desteklenmesi gerektiğini düşündük. Bu nedenle, genç tasarımcılarımızın yurtdışındaki eğitim ve yaşam giderlerini de destekliyoruz. Böylece genç Türk tasarımcılarının dünyaya açılabilmelerine, uluslararası düzeyde kaliteli eğitim almalarına ve dünyaca tanınmış profesyoneller ile birlikte çalışmalarına imkân sağlıyoruz. Genç tasarımcılarımızın hayalleri için kıvılcım olmak istiyoruz” diye konuştu.
 
EİB 8. Moda Tasarım Yarışması birincisi 10 bin, ikinci 6 bin, üçüncü olan tasarımcı 4 bin TL ödülün sahibi olurken, yarışmada dereceye giren finalistler Ekonomi Bakanlığı’nın EİB’nin projesini onaylaması durumunda aynı zamanda yurtdışında 2 yıl süreyle tasarım eğitimi şansını elde edebilecek. Yarışmanın birincisi dünyanın lider online trend ve danışmanlık servisi olarak kabul edilen WGSN sitesine 6 aylık, Vogue dergisine ise bir yıllık abonelik hakkı da kazandı.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş’ın jüri başkanlığını üstlendiği yarışmada Elif Cığızoğlu, Niyazi Erdoğan, Özgür Masur, Simay Bülbül, Siren Ertan, Zeynep Acar Stil danışmanları ve Moda yazarları; Başak Fransez, Deniz Berdan, Deniz Marşan, Moda Fotoğrafçısı Nihat Odabaşı, Vogue Türkiye Yazı İşleri Müdürü Zeynep Üner’den oluşan final jürisi dereceye girecek tasarımcıları seçti. Büyük gecenin koleksiyonları, koreografisi ve prodüksiyonu Uğurhan Akdeniz tarafından gerçekleştirilirken, defilede genç moda tasarımcılarının koleksiyonlarını Özge Ulusoy, Merve Büyüksaraç, Didem Soydan, Duygu Akdeniz, Nur Gümüşdoğrayan, Bürde Aslan, Begüm Yılmaz, Burak Gacemer, Egemen Bibika ve Ali Tank gibi isimler taşıdı.
 
Ali Tank, Emre Kızılgüneşler, Mahmut Ağaç, İbrahim Şenel, Ruhi Tamer Çoğal, Burak Gacemer

Sinem Kalapodas, Emre-Pınar Kızılgüneşler, Hafize Baysal, Esra Şamlı, Sümbül Çelebi,  Sabri Ünlütürk, Ayşe Ünlütürk

Meltem-Mustafa Türkmenoğlu, Ayla-Yılmaz Temizocak, Ali Erez, Ekin Erez, Demet Türkeli, Pakize Sükan, Ece Erdoğan

Nilgün Hepyalçın, Canseli Özhelvacı, Eli-Tina Alharal, Serhan-Gamze Ünsal, Berkay-Moiz Eskinazi

Ebru Kuloğlu Abay, Atınç Abay, Emine-Fatih Özfatura, Hakan-Melis Akman, Füsun, Zühal Yorgancıoğlu

Simay Bülbül, Dilek Göktaş, Erdal Güvenç, Ebru Ürün, Sabin Karakuş, Ayla Karakoyunlu, Tayfun-Müge Ataseven, Siren Ertan

Fikret Burak Aksu, Yeliz Cengiz, Dilara- Alper Beydoğan, Senem Çalışal, Muzaffer Tağıl, Sevgi Şahin, Şenol-Zeynep Acar

Burak Sertbaş, Nihat Odabaşı, Mete Nisari, Bülent Akgerman, Mustafa-Sinem Güres

Sevda Ortabaş, Bülent-Özlem Akgerman, Süleyman-Müge Kocasert, Ece, Müge Şenbülbül, Deniz Berdan, Tolkar- Özden Karece

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Arşiv