EİB Moda Tasarım Yarışması artık bir marka

  • 0
  • 1.775
EİB Moda Tasarım Yarışması artık bir marka
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması” bu yıl 10. kez düzenlenecek. Her yıl, bir sonraki yılın dünya moda trendlerinin ipuçlarından yola çıkılarak belirlenen yarışmanın ana teması bu yıl “GİZ!” olarak tespit edildi. Genç tasarımcılar, 5 Aralık 2014 tarihine kadar yarışmaya başvurabilecek. Final Gecesi Defilesi, 20 Mart 2015 Cuma akşamı İzmir Kaya Termal Otel’de ünlü mankenlerin katılımıyla yapılacak.  

Türkiye’de İstanbul’dan sonra, düzenlenen ilk moda tasarım yarışması olan “EİB Moda Tasarım Yarışması” 10 yıllık sürecin sonunda, moda tasarım yarışmaları arasında en bilinen ve takviminin açıklanması sabırsızlıkla beklenen bir yarışma haline geldi. 

“EİB Moda Tasarım Yarışması”nın organizasyon olarak her yıl daha mükemmel bir konuma yükseldiğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, 10. Yıla yakışır güzellikle bir organizasyon için her detayı düşünerek hareket ettiklerini kaydetti. 

Ege Bölgesi’nde hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe tasarım kültürünün yerleştiğini, her firmada tasarım ofisleri kurulduğunu, her firmanın kendi koleksiyonlarını hazırlar ve müşterilerine sunar konuma geldiğini anlatan Sertbaş, “Avrupa pazarına yakınlık avantajımızı tasarım ile birleştirdik ve Hazırgiyim Sektörü Ege Bölgesi’nde geçmişte olduğu gibi ihracatta birinci sektör konumuna yükseldi. 2014 yılında 1.5 milyar dolar ihracat gerçekleştireceğiz. Bu başarıda “EİB Moda Tasarım Yarışması”nın yetiştirdiği ve sektöre kazandırdığı tasarımcılarınların katkısı hiç de az değil” şeklindekonuştu.  

TEMA “GİZ” OLARAK BELİRLENDİ
 “EİB Moda Tasarım Yarışması”nın teması her yıl, dünya moda trendlerinden yola çıkarak belirleniyor. 2015/16 moda akımlarından yola çıkarak bu yılki yarışmanın temasını; “GİZ!” olarak tespit ettiklerini anlatan Sertbaş şöyle devam etti: “GİZ, yaşamın içinde keşfedilmek üzere gizli duran mistik objeleri, renkleri ve dokuları; tasarımcı gözü ve sezgisi ile yaratıcılıkta kullanarak güncel kültür ile birleştirdiği bir dünya. Eski yöntemlerle hazırlanan yeni desenler, eski dokuların yeni tekniklerle günümüze uyarlanışı… kısaca, insanlığın varoluşundan bu yana geçen binlerce yılın üzerini örttüğü ama izleri kalmış güzelliklerin yeni yorumlarla günümüze bir armağanı.  Bizim 10 yıldır artan bir keyif ve şevk ile düzenlediğimiz yarışmalarımızda genç yetenekleri ortaya çıkarmamız gibi “GİZ!”dünyasında da, modaya yepyeni bir soluk ve heyecan katacak değerler,keşfedilmeyi bekliyor.” 

“EİB X. ModaTasarım Yarışması”na katılacak genç yetenekler, GİZ! temasıyla oluşturacakları 2015-2016 Sonbahar Kış Kadın ve Erkek Hazır Giyim koleksiyonlarını Ege İhracatçı Birlikleri’ne 5 Aralık 2014 Cuma gününe  kadar teslim etmeleri gerekiyor. Ön jürinin yapacağı ilk değerlendirme sonrasında mülakata kalan 20 tasarımcı belirlenecek olup ilk 10’akalan tasarımcılar mülakatlar ardından belirlenecektir. Bunda sonraki süreçtetasarımlar hayata geçirilecek olup, ilk 10 tasarımcının eserleri 20 Mart 2015 Cuma akşamı İzmir Kaya Termal Otel’dedüzenlenecek “Final Gecesi Defilesi”nde Türkiye’nin ünlü mankenlerincesergilenecek. Yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise5.000 TL para ödülünün yanı sıra Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılarıBirliği’nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca onaylanması halindeyurtdışına eğitim olanağı kazanabilecek. 

EİB X. MODA TASARIM YARIŞMASISOSYAL MEDYA’DA 

“EİB X. ModaTasarım Yarışması”nın hedef kitlesi genç tasarımcılar olduğu için gençlereulaşmak için sosyal medya etkin bir şekilde kullanılıyor. Yarışma www.eib.modatasarimyarismasi.orginternet adresinden www.facebook.com/eibmodatasarimve https://twitter.com/eibgizplatformalarından de takip edilebilmektedir. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv