Ekin, 2 ödülle döndü

  • 0
  • 1.256
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı TürkHalk Oyunları Bölümü “Ekin Topluluğu” Macaristan’ın Budapeşte kentindedüzenlenen 19’ncu Duna Karnavalı Uluslararası Çok Kültürlülük Festivali’nde, eniyi Show Ödülü ve Altın Madalya olmak üzere iki ödül birden kazandı.
 
 
Daha önce  Polonya’nınZakophone kentinde Altın Balta ve  AltınÇan, Fransa’nın  Dijon kentinde AltınMadalya alan Ekin Topluluğu 14-22 Haziran tarihleri arasında Macaristan’ınBudapeşte kentinde Duna Art Company International Multicultural Foundationtarafından  düzenlenen 19’ncu DunaKarnavalı Uluslararası Çok Kültürlülük Festivali’nde,  5’nci kez düzenlenen “Chain Bridge International Folk Dance Compatition”  adlı  yarışmada en iyi Show Ödülü (Seyircilerin birincisi) alırken, AltınMadalya (Jürilerin birincisi) kazanarak 2 ödülle ülkemize döndüler.
 
 
DunaKarnavalı’nın tarihinin 1970’li yıllara kadar uzandığını ve bu nedenle güçlübir Halk Dansları Festivali olduğunu söyleyen Konservatuar Müdürü Prof. Dr.Özal Özbilgin, festivalde 5 yıldır yapılan yarışmalarda dünyadan güçlü gruplarkatılarak kıyasıya bir mücadele sergilendiğini belirtti. Özbilgin, “Buyarışmada Geleneksel yapıya önem verilmekte, sunulan dansların kökenleri,gelenekle bağlantılarını vurgulamak öne çıkan yarışma özelliği olmaktadır.Değerlendirmeyi Balkanlar, Avrupa ve Amerika’dan Halk Dansları kadar GelenekselMüzik konusunda da uzman olan jüriler yapmaktadır. Daha önce  Polonya’nın Zakophone kentinde Altın Baltave  Altın Çan, Fransa’nın  Dijon kentinde Altın Madalya alan EkinTopluluğumuz, Yarışmada 2 dalda da olmak üzere Türkiye ilk defa birinciliğikazanmıştır. Katıldığımız ve iki ödülle döndüğümüz bu festivalin tüm giderleriBudapeşte Yunus Emre Enstitüsü Ve Türk Hava Yolları sponsorluğunda gerçekleşti”dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv