Elektriğin öncüsü Nikola Tesla

  • 0
  • 760
Elektriğin öncüsü Nikola Tesla
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası  Tepekule  Kongre Merkezi’nde “Elektriğin Öncüleri, Nikola Tesla” konulu sempozyum düzenledi. Etkinliğe Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri ve İzmir’deki diğer üniversitelerin mühendislik fakültelerinin öğrencileri katıldı.

Sempozyum kapsamında düzenlenen “Tesla’nın Sıradışı Yaşamı” konulu panelin Oturum Başkanlığını Mahir Ulutaş yaptı.
Ulutaş, Türkiye’de Nikola Tesla adına ilk defa etkinlik yapıldığını ve bu yapılan sempozyumda Sırp ve Amerikalı bilim adamlarının da yer aldığını belirtti.  Soma faciasını hatırlatan ve 301 işçinin kaybı yaşandığı için üzgün olduğunu dile getiren Ulutaş, odaların bu tür olayları yakından takip  ettiklerini söylerdi. Enerji ve madenciliğin özelleşmemesi gerektiğini, gerekli önlemlerin alınmasını ve bilimsel yönde iyileştirmelerin yapılmasının önemini vurguladı.

“ Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” diyen Elder Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ise  mücadele ve rekabetin her yerde olduğunu ve bu yüzden insanların arasındaki bu rekabetin yerini ticaretin aldığını belirtti.  Saldanlı; bilimi kullanan ülkelerin bugün dünyanın önde gelen şirketlerinin bilimsel buluşlar yapan şirketler olduğunu ifade etti. Amerika’da yapılan  araştırmalara göre insan hayatını etkileyen en önemli buluşun elektrik şebekesi olduğunu ifade eden Saldanlı, “Bugünlere gelebilmemizde Nikola Tesla’nın önemli buluşlarının etkisi çok büyüktür” dedi.

Nikola Tesla’nın yaptıklarının gündeme gelmesinin nedeninin onun ender buluşlarının olmasından dolayı olduğunu söyleyen Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Yeşil, İzmir’in Şirince İlçesi’nde elli akademik kamp yaptıklarını ve orada eğitim verdiklerini söyledi. Hüseyin Yeşil aynı zamanda proje ve tasarım yarışmalarını düzenlediklerini, çevreyi korumak adına önemli çalışmalarının olduğunu ve destek beklediğini ifade etti. Yeşil; “Nükleer Santrale ve canlıların yaşamını bitiren her şeye karşıyız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv