Emeğin ve emekçinin yanında

Narlıdere Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında, belediye şirketi NARBEL’de çalışan işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Başkan Engin, “Her zaman işçilerimizin yanındayız. SODEMSEN’e ve Belediye-İş Sendikamıza teşekkür ediyorum. Çalışanların sendikal haklarını savunan bir anlayışıyla bu süreci demokratik bir şekilde tamamladık. Kurumumuza emek veren işçilerimize ve Narlıdere’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

  • 0
  • 146
Emeğin ve emekçinin yanında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında süren ve NARBEL işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başarıyla sonuçlandı. İşçilerin yasal haklarını barındıran toplu iş sözleşmesi, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Belediye-İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay’ın katılımıyla imzalandı. Toplu İş Sözleşmesine göre günlük yevmiye miktarı yüzde 103,9’luk artışla 229 liradan 400 TL’ye çıkarılırken en düşük işçi maaşı yan haklarla birlikte ortalama 13 bin 600 TL oldu. Bu rakam, aile yardımıyla birlikte 14 bin 627 TL’ye ulaştı.

İŞÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ülke olarak zor günlerden geçtiklerini ifade ederek, “Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle acımız büyük. Narlıdere Belediyesi olarak depremle sarsılan bölge için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Destek olan personelimize, bağışçılarımıza, herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Yaklaşık 4 yıldır görevde olduklarını belirten Başkan Ali Engin, bu süreçte pandemi ve deprem gibi felaketlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Belediyenin olanakları doğrultusunda her zaman çalışanlarının yanında olduklarını dile getiren Engin, “Sizlerle birlikte yeni işletmelerimizi, anaokullarımızı hizmete aldık. Sokaklarımızı tertemiz yaptık. Narlıdere’de halka hizmet her zaman devam edecek. Burayı sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlamak zorundayız. Her zaman işçilerimizin yanındayız. SODEMSEN’e, Belediye-İş Sendikamıza teşekkür ediyorum. Çalışanların sendikal haklarını savunan bir yönetim anlayışıyla bu süreci demokratik bir şekilde tamamladık. Kurumumuza emek veren işçilerimize ve Narlıdere’mize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Belediye-İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin herkesi derinden sarstığını ifade ederek, “Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Belediye Başkanımız Ali Engin’e, belediye bürokratlarına, SODEMSEN’e ve sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başkanımız kadrolu arkadaşlarımıza ek protokol sözü vermişti, bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv