Emekçi Kadınlar için çizecekler

Aydın Büyükşehir Belediyesi, emekçi kadınların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ‘’2.Ulusal Emekçi Kadınlar Karikatür Yarışması’’ düzenleyecek.

  • 0
  • 452
Emekçi Kadınlar için çizecekler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aydın Büyükşehir Belediyesi, emekçi kadınların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ‘’2.Ulusal Emekçi Kadınlar Karikatür Yarışması’’ düzenleyecek.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, emekçi kadınların sesi olmak bu konuya dikkat çekmek için ikinci kez bu yarışmayı düzenlediklerini dile getirdi. Çerçioğlu; “8 Mart, dünyada emeğin hak aradığı gün olarak anılır. Kadınların emeğiyle, alın teriyle haklarını aradıkları ve hak arama mücadelesinde canlarını kaybettikleri gündür.

Toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde kadınlarımızın siyasi, sosyal ve ekonomik olarak bilinçlendirilmeleri ve bunun yanında kadın hakları konusunda bir duyarlılık sağlanması amacıyla ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ için bir karikatür yarışması düzenliyoruz” dedi

Başkan Çerçioğlu, emekçi kadınların sorunlarını anlatmak için sanatın güçlü bir araç olduğunu vurgularken, herkesi yarışmaya katılmaya davet etti. Çerçioğlu; “Düzenlediğimiz ‘EMEKÇİ KADINLAR’ konulu karikatür yarışmamıza, gereken duyarlılığı göstermek ve ortak alanlarda paylaşmak amacıyla bu konuda söyleyecek sözü olan tüm karikatüristlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Eserler, 28 Şubat 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edilebilecek, jüri değerlendirmesi ise 3 Mart Pazartesi günü yapılacak. 18 yaşından büyük bütün vatandaşların katılabileceği yarışmanın sonuçları ise 5 Mart 2025 günü kamuoyuna duyurulacak, 8 Mart 2025 Cumartesi günü sergi ve ödül töreni yapılacak.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesini ziyaret ederek katılım şartlarını öğrenebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’de Ata’ya özlem notalarla yankılandı

Her 10 Kasım - Atatürk İçin Ağıt

İzmir Şehir Tiyatroları Danışma Kurulu toplandı

Sevginin en saf hali küçücük ellerde sergiye dönüştü

Sanat İyileştirir

Salihli Şiir İkindileri 52’nci Kez

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg