Emel Sayın’dan duygu yüklü konser

  • 0
  • 1.667
Emel Sayın’dan duygu yüklü konser
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Aşkın Sihirli Şarkıları” adlı projenin son konserini İzmir’de Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştiren Türk Sanat Müziği’nin usta sesi Emel Sayın, son günlerde tırmanan terör olaylarını kınayarak, şehitlere gösterdiği saygı gereği siyah bir kostümle  sahneye çıktı ve sevenlerinden oluşan yaklaşık 3 bin kişilik bir müzikleverle birlikte Türk bayrakları eşliğinde
“Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısını seslendirdi.

Organizatörlüğünü Sinan Kuzucu’nun üstlendiği proje kapsamında İzmirli sanatseverlerle buluşan Türk Sanat Müziğinin usta sesi, ünlü modacı Yıldırım Mayruk’un hazırladığı beyaz ve kayısı rengi iki kıyafetle gelmesine karşın binlerce bilet satın alan müzikseverlere saygı gereği konsere çıktı ama verilen şehitleri düşünerek alelacele İstanbul’dan sıyah bir kıyafet getirterek onunla sahne aldı.

Konser öncesi İzmirli basın mensuplarıyla buluşan Sayın, Türkiye’nin kritik günler yaşadığını ve bunun konseri etkileyebileceğini düşündüğünü ama satılan biletleri de göz önüne alınca  saygı gereği konseri iptal etmediğini söyledi.

Memleketim şarkısı öncesi yaptığı konuşmada da aynı konuya değinen Sayın, “Hep birlikte el ele vermemiz halinde bu karanlık günlerden aydınlık günlere geçeceğiz. Şehitlerimiz var hepimizin içi, yüreğimiz yanıyor. Sevgili Yıldırım Mayruk’un hazırladığı renk renk kostüm getirdim ama içime sinmedi. İstanbul’da evimdeki yardımcıma telefon ettim.  Yetiştirilen bu kıyafeti giydim. Eğleneceğiz, hüzünleneceğiz ama herşeye rağmen ayakta duracağız” dedi.

Ardı ardına gelen şehit haberlerinin içini yaktığını belirten sanatçı “Kardeşlerimiz, evlatlarımız birer ikişer şehit olurken içimiz kan ağlıyor. Çok zor ve karanlık günlerden geçiyoruz. Ama gün ağlama günü değil birlik beraberlik içinde sımsıkı birbirimize sarılma, kenetlenme günüdür. Direnip  dimdik duracağız ve bu zor günlerin sonu aydınlık ve çok güzel olacak” diye konuştu.

KONSER İÇİN 3,5 KİLO VERMİŞ…
Bir süre önce evinde düşerek bacağında ve omzunda kırıklar nedeniyle uzun bir süre evinde yattığını ve  bu zaman içinde kilo alması üzerine ayağa kalkınca da diyete girdiğini ifade ederek 3,5 kiloyu nasıl verdiğini de anlattı. Emel Sayın “Öncelikle şeker  ve ekmeği zor da olsa kestim. Sabahları hafif sayılabilecek bir kahvaltı, öğlen etli bir menü ve akşam hiç bir şey yemiyorum. Çok acıkırsam akşam bir kase cacık yerim.  Hepsi bu kadar. Bu diyet ile on günde 3,5 kilo verdim. Biraz daha verip ideal kiloma ulaşacağım” derken herkesin farklı bir metabolizması olduğunun altını çizdi ve “Aman size uygulamayın zor bir diyet” diyerek de uyardı.

30 Ağustos Zafer Bayramına sayılı günler kala adeta Zafer Bayramı kutlaması da yapan sanatçı ortalığı inletti. Sanatçıyı İzmir konserinde izleyenler arasında modacı Yıldırım Mayruk ve eski bakanlardan Işılay Saygın’da vardı. Taşkın Sabah yönetimindeki on dört kişilik orkestra ile sekiz kişilik İzmir Türk Sanat Müziği korosunun Emel Sayın’a  eşlik ettiği konserde ayrıca “Gülizar” ve “Mavi Boncuk” adlı şarkılarında sanatçıya elli kişilik Sinan Kuzucu Müzik Dershanesi öğrencilerinden oluşan dev bir koro da eşlik etti
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv