En anlamlı destek

  • 0
  • 1.589
Yazı Boyutu:

Avrupa Kupası'nda ilk 8 takım arasına kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımına öğrencilerden anlamlı bir destek geldi. Takımın antrenmanına giderek sürpriz yapan Saint Joseph Lisesi öğrencileri, oyunculara hem minik hediyeler dağıttı, hem de yaptıkları sporla ilgili uygulamalı eğitim aldı.
Saint Joseph Lisesi öğrencileri, beden eğitimi dersini Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda engelli basketbolcularla birlikte yaptı. Antrenman sırasında ziyaret ettikleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularıyla tanışan öğrenciler, yıllardır İzmir'i Avrupa’da başarıyla temsil eden sporcularla sohbet etti.
 
Spor hayatımızı değiştirdi
Engelli sporcularla röportaj yaparak tekerlekli sandalye basketbolu hakkındaki bilgilerini geliştiren öğrenciler, sporcuların, “Bir tekerlekli sandalye ile hayatımız değişti. Evde bir köşede otururken, şimdi ülkemizi temsil eder durumdayız. Hayata yeniden bağlandık. Tüm engellileri spor yapmaya çağırıyoruz” şeklindeki sözlerinden çok etkilendi. Takım Kaptanı İsmail Boyraz, Avrupa'da ilk sekize kalmalarından dolayı kendilerini tebrik etmeye gelen öğrencilerin bu davranışını ömür boyu unutmayacaklarını belirterek, “Sahiplenilmek, takdir edilmek güzel bir duygu. Biz sadece kulübümüzü değil, İzmir’i de temsil ediyoruz. Bu nedenle Avrupa'da elde ettiğimiz başarıların ardından en azından antrenmanlarımıza gelinmesi bizleri motive ediyor. Maçlarımızda da tribünlerin dolmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.
 
Maçlarda yerimizi alacağız
Saint Joseph Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Barış Lale ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı yıllardır takip ettiklerini ve başarılarıyla gururlandıklarını belirterek, “Avrupa'da ilk sekiz takım arasına girilmesinden sonra öğrencilerimden gelen ziyaret talebi beni çok mutlu etti. Hem oyuncularla tanışmış olduk, hem de uygulamalı eğitim ile bu sporun nasıl yapıldığını görmüş olduk. Saint Joseph olarak bundan böyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her maçında tribündeki yerimizi alacağız” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Harman Yazıcıoğlu da, Saint Joseph Lisesi öğrencilerinin bu jestiyle son derece mutlu olduklarını belirterek, “Keşke her okul ve kurum bizi izlemeye gelse ve engelli sporcularımızın yanında olduğunu gösterse. İnanın bu küçücük mutluluklar, takım üzerinde müthiş bir etki yapıyor. Saint Joseph böyle bir uygulama başlattı, herkese örnek olmasını diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv